BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İsrailden notaya cevap!

İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi'nin Türkiye'yi katliamcılıkla suçlayan sözleriyle ilgili İsrail ordu sözcülüğünden açıklama geldi.

Abone ol

İsrail ordu sözcülüğü, İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Avi Mizrahi'nin Türkiye ile ilgili görüşlerinin İsrail Silahlı Kuvvetleri'ne ait olmadığını ve orduyu bağlamadığını açıkladı.

Sözcülükten akşam saatlerinde yapılan açıklamada, İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Avi Mizrahi'nin Türkiye ile ilgili görüşlerinin İsrail Silahlı Kuvvetleri'ne ait olmadığı belirtilerek, ''Bunlar kendisinin kişisel görüşleridir ve orduyu bağlamaz. Bu açıklamaların İsrail Silahlı Kuvvetleri ile bir ilgisi yoktur'' denildi.

Açıklamada ayrıca, ''Toplantıya katılanlara hitaben yaptığı konuşmada General Mizrahi, 'Dökme Kurşun' operasyonunda İsrail asker ve subaylarının gösterdiği moral ve profesyonel davranışlarından övgüyle sözetmiştir. Türkiye'nin İsrail'e yönelttiği eleştirilerle ilgili olaraksa general, Türkiye'nin geçmişiyle ilgili eleştiri olarak yorumlanabilecek kimi şeyler söylemiştir'' ifadesi yer aldı.

Haaretz gazesinin internet sitesinde de bugün Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi'nin, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı'na da Avi Mizrahi'nin sözlerinin kendi kişisel düşünceleri olduğunu ve İsrail'in resmi görüşünü yansıtmadığını belirttiği kaydedildi.