BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Doğu eksi 13ü gördü!

Türkiye donuyor ama en soğuk hava Doğu'da ölçülüyor. Dün gece -13'tü...

Abone ol

Doğu Anadolu Bölgesi'nde en soğuk gece eksi 13 dereceyle Ardahan'da yaşandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bölgede yüksek basınç sistemi etkili oluyor. Yarından itibaren çarşamba gününe kadar ise aralıklarla kar yağışı bekleniyor.

Bölgede parçalı bulutlu havanın hakim olduğunu ifade eden yetkililer, dün gece ölçülen sıcaklıkların Erzincan'da 6, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 13, Kars'ta 9, Erzurum ve Ağrı'da 5, Iğdır'da 2 derece olduğunu bildirdiler.

Hava sıcaklıklarının 2-3 derece arttığını belirten yetkililer, gün içindeki sıcaklıkların ise Erzincan ve Iğdır'da 10, Erzurum'da 4, Kars'ta 3, Ardahan ve Ağrı'da 2 derece olmasının beklendiğini kaydettiler.

Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 8 santimetre ölçüldü. Şehir merkezlerinde kar kalınlıklarının ise Ağrı'da 40, Ardahan'da 8, Kars'ta 6 ve Erzurum'da 2 santimetre olduğu bildirildi.


ÇIĞ VE KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMESİ UYARISI.... Diğer sayfada!... 

[PAGE]

Yetkililer, hava sıcaklıklarının artması ve orta kuvvette etkili olacak rüzgar nedeniyle çığ ve karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Sıcaklıkların artmasının karları eriteceğini belirten yetkililer, mevcut durumun çığ ve su baskınları için gerekli meteorolojik şartları yaratabileceğini söylediler.

Rüzgarın da zaman zaman güney batı yönlerinden orta kuvvette esmesinin beklendiğini ifade eden yetkililer, vatandaşların karbonmonoksit zehirlenmelerine ve çığa karşı dikkatli olmasını istediler.