BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.428,73
HABER /  SPOR

Fenerbahçe 7 bitirdi

Fenerbahçe Kadıköy'de konuk ettiği ligin dibindeki Hacettepe'yi tarihi bir farkla geçti. Alex ve Semih geceye damga vurdu.

Abone ol

FENERBAHÇE: 7 - 0 :HACETTEPESPOR

Turkcell Süper Lig'de sezonun ikinci yarısına çok kötü bir başlangıç yapan ve sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe, Hacettepe karşısında şov yaparak kendine geldi. Rakibini 7-0 mağlup ederek sezonun en farklı galibiyetini elde eden sarı lacivertliler, böylece Galatasaray ile de averajını eşitlemiş oldu.

Oynadığı son üç maçta sadece 2 puan alabilen Fenerbahçe, Hacettepe karşısında 10. dakikada Alex ile gol perdesini açarken, Güiza'nın yerine forma giyen Semih, asisti yapan isim oldu. 4 dakika sonra Deivid'in ortasına çok güzel bir kafa vuruşu yapan Alex, kendisinin ve takımının 2. golünü attı. 35. dakikada ise Ulaş'ın hatasında Lugano bu sezon klasikleşen gollerinden birine attı. Uruguaylı yıldız böylece gol sayısını 5'e yükselterek Güiza'yı geride bırakmış oldu. 41. dakikada 'nöbetçi golcü' Semih, Ulaş'ı şık bir şekilde çalımlayıp farkı 4'e çıkardı. Yağmur gibi gollerin geldiği ilk yarının son anlarında Deivid serbest vuruşta farkı 5'e çıkardı.

İkinci yarı da Hacettepe için kabus gibi başladı. 49'da Semih ve 58. dakikada Alex ile iki gol daha bulan Fenerbahçe maçı 7-0 kazanarak bu sezonki en farklı galibiyetini elde etti. puanını 37'ye yükselten Fenerbahçe, averajda da Galatasaray'ı yakalarken, Sarı kırmızılıların sadece 2 gol gerisinde yer alıyor.
 
Maçın ilk yarısının dakika dakika anlatımı için haberin devamına TIKLAYINIZ..!
 
[PAGE]
 
MAÇIN İLK YARISI 

10. dakikada sağdan Ali'nin ortasında ceza alanında savunmanın ayak koyduğu top, sağ çaprazda Semih'in önünde kaldı. Golcü futbolcunun yerden ortasında, ön direkte Alex topu filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

14. dakikada Deivid'in sağdan ortasında, ceza alanında penaltı noktasının biraz gerisinden Alex'in kafa vuruşunda, kaleci Ulaş'ın müdahalesine karşın meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 2-0

19. dakikada sol taraftan Murat'ın ceza alanına gönderdiği top, kaleye doğru giderken kaleci Volkan Demirel, meşin yuvarlağı tokatlayarak üstten kornere gönderdi.

30. dakikada Alex'in arapasıyla soldan ceza alanına giren Uğur, sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, kötü bir vuruşla topu yandan auta attı.

35. dakikada soldan köşe vuruşu kullanan Alex, topu Uğur'a gönderdi. Uğur'un ceza alanı dışından ortasında, kaleci Ulaş'ın yumruklayarak uzaklaştırmak istediği topu ceza alanı içinde kontrol eden Lugano, filelere göndererek farkı 3'e çıkardı: 3-0

41. dakikada kaleci Volkan Demirel'in degajında Alex'in kafayla aşırdığı topla savunmanın arkasına sarkan Semih, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, kalesinden çıkan Ulaş'ı da çalımlayarak topu boş kaleye gönderdi: 4-0

45. dakikada ceza alanı dışından sol çaprazdan serbest vuruş kullanan Alex, önünde hareketlenen Roberto Carlos yerine topu arkasında koşan Deivid'e çıkardı. Bu futbolcu da yerden sert bir vuruşla direğin dibinden topu filelere göndererek, ilk yarının sonucunu belirledi: 5-0.
 
Maçın ikinci yarısının dakika dakika anlatımı için haberin devamına TIKLAYINIZ..!
 
[PAGE]
 
MAÇIN İKİNCİ YARISI

48. dakikada soldan ceza alanına giren Roberto Carlos'un yerden ortasında, arka direkte topla buluşan Semih, kendisinin 2., takımının 6. golünü attı: 6-0.

58. dakikada sağdan ceza alanına giren Gökhan Emreciksin'in ortasında, arka direkte topa dokunan Alex, meşin yuvarlağı filelere göndererek, ''hattrick'' yaptı: 7-0.

61. dakikada Arda'nın sağdan ortasında, ceza alanında Ümit Tütünci'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

63. dakikada sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Murat'ın vuruşunda, kaleci Volkan Demirel topu kornere tokatladı.

72. dakikada orta alandan atılan derinlemesine pasta savunmanın arkasında kaleciyle karşı karşıya kalan Ümit Tütünci'nin ayağındaki topa yatarak müdahale eden kaleci Volkan Demirel, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

87. dakikada Alex'in pasıyla ceza alanında sol çaprazda topla buluşan Roberto Carlos'un sert vuruşunda, savunmada Ümit Bozkurt'un ayak koyduğu top kornere gitti.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve Fenerbahçe, karşılaşmadan 7-0 galip ayrılarak, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden birisini aldı.