BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

AKPli Özgen Keskine büyük ilgi

Yıldırım Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Özgen Keskin, seçim çalışmaları için bir araya geldiği halktan büyük ilgi gördü

Abone ol


Başkan Özgen Keskin, Yenimahalle Gençler Kıraathanesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Mümin Demir ve çok sayıda partilinin de katıldığı kahvehane toplantısında konuşan Keskin, vatandaşın karşısına boş vaatlerle değil, icraatla çıktıklarına işaret ederek, "Yıldırım bildiğiniz gibi birçok vilayetimizden büyük bir ilçe. İktidarda olduğumuz süre içerisinde bu ilçeyi güzelleştirmek adına birçok icraat yaptık" dedi.

Keskin, illerde bile okul arsası üretmenin zor olduğuna dikkat çekerek, belediye olarak beş yılda milli eğitime 19 okul arsası tahsis ettiklerini söyledi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren ilçede eğitim faaliyetlerine ağırlık verdiklerini ifade eden Keskin, vatandaşların eğitim hizmetlerine daha rahat ulaşmalarını hedeflediklerini belirtti.

Keskin, Vatan, Millet, Ulus, Mevlana, Arabayatağı, Çınarönü, Yeşilevler, Akçağlayan, Yiğitler, Şükraniye, Ertuğrulgazi, Şirinevler, Sıracevizler, Erikli, Yavuzselim, Değirmenönü mahallelerinde okul arsası ürettiklerini söyledi. Kendisinin eğitim camiasının içinden geldiğini hatırlatan Başkan Keskin, okul arsası üretmenin dışında, eğitime her türlü desteği verdiklerini ifade etti. Okul bahçelerinin düzenlenmesi ve çimlendirilmesi gibi faaliyetlerinin sürdüğünü kaydeden Keskin, burs konusunda da öğrencilere destek olduklarını anlattı.

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (Yıl-Mek) yüzlerce kişinin eğitim gördüğünü kaydeden Keskin, "Vatandaşlarımızın eğitim ihtiyacını karşılamak için her türlü imkanı seferber ediyoruz. Bizim için gelecek ancak eğitimle inşa edilebilir. Bunun için çalışmalarımız sürecek" dedi.

Bursa'da ikinci üniversitenin de Yıldırım'a kurulması için çalıştıklarını belirten Keskin, "Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunduğumuz plan değişikliği kabul edildi. Ankara Yolu üzerindeki Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü'ne ait yerin üniversite yapılması hakkındaki plan değişikliği Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası da, özel bir kurum da, devlet tarafından kurulacak bir üniversite müteşebbis heyeti de buraya üniversite inşa edebilir" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönemde tekrar belediye başkanı olması halinde gerçekleştiremedikleri projeleri bir bir hayata geçireceklerinin altını çizen Keskin, vatandaşlardan destek istedi. Yıldırım Belediyesi'nin yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını söyleyen vatandaşlar Özgen Keskin'e büyük ilgi gösterdi