BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Günaydın'dan Erdoğan'a sert sözler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Başbakan Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Ankara'nın Beypazarı İlçesine bağlı Karaşar Belde Belediyesince düzenlenen 15. Geleneksel Karaşar Eğriova Yayla Festivali'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a göndermede bulundu.

Günaydın, "Vehhabilik diktatörlüğü kurmaya çalışanlara 90 yıl evvel bir ders verdik, aynı dersi önümüzdeki seçimde tekrarlayacayacağız" dedi.

Festivalde konuşan Karaşar Belde Belediye Başkanı Ali Özdamar, Bütünşehir Yasası kapsamında Karaşar Belde Belediyesinin kapanacağını, bu nedenle son belediye başkanı olduğunu belirtti. Daha sonra kürsüye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın konuşmaları sırasında Her yer direniş her yer Taksim', 'Hükümet istifa' sloganları atıldı. 

DEVRİM TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEYEN ÇOCUKLARIMIZI SELAMLIYORUM

Günaydın konuşmasında, 30 mart 2014 tarihi geldiğinde Karaşar belediyesinin geçici olarak kapatılacağını belirtirken, "Recep Tayyip Erdoğan ve şühedasının bu dayatmacı, bu ulusun, halkın iradesine karşı çıkan, sürekli onları aşağılayan tavrına çocuklarımız Taksim'de cevap verdiler. Ben yalnızca Taksim'de değil, Taksimde ve İstanbul'un tamamında , Ankara'da Kenedi'de ve Dikmen'de, İzmir'de, Gündoğdu'da ve Türkiye'nin dört bir tarafında aşkın ve devrimin türküsünü söyleyen, bağımsızlık bayrağını kaldıran çocuklarımızı selamlıyorum. Sevgili dostlarım; o gençler bize çok iyi bildiğimiz bir şeyi hatırlattılar. Biz bir memlekette vehhabilik diktatörlüğü kurmaya çalışanları biliyoruz. Onlar da bizi biliyorlar. 90 yıl evvel onlara bir ders verdik, aynı dersi önümüzdeki seçimde tekrarlayacağız sevgili dostlarım" diye konuştu.

Konuşmasının devamında 30 mart 2014 günü Karaşar belediyesinde belediye levhasını geçici olarak kaldırılacağını belirten Günaydın, Onu demokrasi dediğimiz bir depoya koyacağız. Ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını açıkladığımız gün Karaşar belediyesinin levhasını oraya hep beraber dikeceğiz dedi.