BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  DÜNYA

Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda ordunun darbe yaptığı ve çatışmaların yaşandığı Mısır başta...

Abone ol

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda ordunun darbe yaptığı ve çatışmaların yaşandığı Mısır başta olmak üzere önemli konular masaya yatırılacak.
Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina’da toplandı. Toplantının en önemli gündem maddesini ise Mısır’daki gelişmeler oluşturuyor. Mısır’da darbeyle yönetimi ele geçiren ordu, dün gece ve bugün sabah halkın üzerine ateş açtı. Mursi taraftarlarıyla darbecilerin çatışmalarının sürdüğü Mısır’daki bu durumun Bakanlar Kurulu’nda öncelikli konu olarak ele alınması bekleniyor. Mısır ile ilgili eldeki istihbarat bilgilerinin değerlendirilmesi beklenilen toplantıda, ayrıca ABD ve Avrupa Birliği’nin Mısır ile ilgili tavrının da görüşülmesi tahmin ediliyor.
Toplantının bir başka önemli gündem maddesini ise Gezi Parkı olayları oluşturuyor. Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak son gelişmelerin de ele alınması beklenen toplantıda olayların geniş çaplı olarak tekrar ele alınması tahmin ediliyor.

YENİ ANAYASA
Toplantıda ayrıca yeni anaya çalışmaları da gündeme gelecek. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yarın TBMM’de CHP, MHP ve BDP liderleriyle bir araya gelecek. Cemil Çiçek’in, muhalefet ile yapacağı görüşmelerin ardından Başbakan Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor. Bakanlar Kurulu’nda da bu gelişmeler kapsamında yeni anayasa çalışmaları gündeme gelecek.

ÇÖZÜM SÜRECİ
Çözüm sürecinde geri çekilme takvimi işlerken, gözler sürecin ikinci aşaması olarak nitelendirilen demokratik adımlara çevrilmiş durumda. Hükümet ikinci aşamaya geçilmesi için PKK terör örgütü militanlarının tamamının sınır dışına çekilmesini şart koşuyor. Eylül ayına kadar çekilmenin tamamlanması durumunda demokratikleşme paketinin gündeme gelmesi bekleniyor. Bugünkü toplantıda tüm bu konuların detaylı şekilde masaya yatırılması tahmin ediliyor.
Toplantıda ayrıca BDP’nin İmralı ziyaretlerinin ve Lice’de meydana gelen olayların görüşülmesi bekleniyor.
Toplantıda gündeme gelecek bir diğer önemli konu ise dövizli askerlikte ödenecek olan bedel. Hükümet kanadından yapılan son açıklamalarda fiyatın 6 bin Euro civarında olabileceği açıklanmıştı. Bugünkü toplantıda da bu konunun nihayete erdirilerek fiyatın imzaya açılması bekleniyor.
(İHA)