BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  DÜNYA

Ramazan’da yurdun iç bölgeleri kavrulacak

Ramazan ayı süresince hava sıcaklıklarının iç bölgelerde normallerinin biraz üzerinde diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretm...

Abone ol

Ramazan ayı süresince hava sıcaklıklarının iç bölgelerde normallerinin biraz üzerinde diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yurtta bugün ve yarın yağış beklenmiyor. Türkiye’nin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeydoğu yönlerden zaman zaman kuvvetli olarak eseceği bekleniyor.
10.07.2013 Çarşamba gününden itibaren 12.07.2013 Cuma gününe kadar Doğu Karadeniz kıyıları, Kars ve Ardahan çevreleri ile Kütahya, Eskişehir, Bilecik, Bolu, Ankara’nın kuzeyi ile Çankırı çevrelerinin kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.
Önümüzdeki hafta sonu ise ülke genelinde yağış beklenmiyor. Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında bu hafta boyunca önemli bir değişiklik olmayacağı genellikle mevsim normalleri civarında, yurdumuzun iç kesimlerinde mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Uzun vadeli tahminler ve aylık değerlendirmelere göre, Ramazan ayı boyunca hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında bu hafta olduğu gibi iç bölgelerde normallerinin birkaç derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
(İHA)