BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.504,01
HABER /  GÜNCEL

CHPden THYye ağır suçlama

Uçak düştü tüm gözler THY'ye çevrildi. CHP, uçak kazasının hemen ardından teknik personeller konusunda önemli bir iddiayı gündeme taşıdı.

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, THY'den emekli olan bir kişinin adının uçak işletme ruhsatında bulunmasının nedenini sordu.

TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Süner, THY Uçuş Emniyet ve Kalite Güvence Başkanı Ercihan Bayır'ın 29 Temmuz 2008'de emekliye ayrıldığını, yerine aynı gün ''Form-4'' belgesi olmayan Cemal Öksüz'ün atandığını, ancak Öksüz'ün de 3 ay sonra görevine son verilerek yerine Selman Nas'ın getirildiğini ileri sürdü.

THY'de emekliye ayrılan Bayır'ın yerine, Form-4 belgesi alamayacak olan Öksüz'ün atanma nedenini soran Süner, ''Dünya devleriyle boğuştuğu iddia edilen THY gibi bir şirketin, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün onaylayacağı seviyede başka teknik personeli yok mu?'' dedi.

Süner, THY'nin 23 Ekim 2008'de yenilenen işletme ruhsatında, mevcut Kalite Güvence Başkanının yetersizliğinden dolayı, 29 Temmuz 2008 tarihinde emekli olan ve başka bir şirkette görevli olan Ercihan Bayır'ın adının görünmesinin, alınan uçuş işletme ruhsatını geçersiz kılıp kılmayacağın öğrenmek istedi. Süner, ''IATA-JAA-EASA-FAA ve Star Alliance'ın bu kurallara uymayan atama isteklerini ve emekli olan birinin isminin hala THY ruhsatında geçmesini öğrenmesi nelere mal olacak?'' diye sordu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün THY'ye, uçuş işletme ruhsatının geçerli hale getirilmesi için gerekli ikazı yapıp yapmadığını soran Süner, ''Tekirdağ uçağının Hollanda'da kaza yapması, bunun bir uzantısı mı? THY'nin yönetim kadrosunda ikinci sırada bulunan kişinin eksik belgeyle göreve devam ettirilmesi, Sivil Havacılık Genel Müdürünün görevi ihmal suçuna girmez mi?'' dedi.

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''Daha önce hizmete açılmış yerlerin tekrar açılışını yapmanızın nedeni nedir? Şimdiye kadar bu tür kaç açılış yaptınız? Devletin araç ve personeliyle katıldığınız bu açılışlarda siyasi yasakları çiğnemiş olmuyor musunuz?'' diye sordu.

CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde ise 2008 yılında ödenmesi gereken doğrudan gelir desteklerinin ödenmediği iddialarını yöneltti.