BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.497,48
HABER /  GÜNCEL

Esnaftan One minuteli tepki

Esnaf ekonomik krize dikkat çekmek istedi. Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta söylediği 'One minute' sözüyle gönderme yaptı.

Abone ol

Sivas'ın Hafik İlçesi’nde fotoğraf stüdyosu işleten ve alacaklarını tahsil etmekte zorlanan 29 yaşındaki Barış Ceylan, Başbakanın Davos’ta kullandığı ve son günlerde sıkça gündeme gelen ‘One minute’ yazısı ile ekonomik krize dikkat çekti.

İlçede babasından devraldığı fotoğraf stüdyosunu işleten Barış Ceylan, yaklaşık 5 bin lirayı bulan alacaklarını tahsil edemediğini ve son günlerde de kazanç sağlayamadığını belirterek isyan etti. Dükkanının vitrinine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos Zirvesi’nde yaşanan kriz sırasında kullandığı İngilizce olarak söylediği ve ‘Bir dakika’ anlamına gelen sözüyle ekonomik krize vurgu yaptı.

İş yapamaz hale geldiklerini ve veresiye olarak çektikleri fotoğrafların paralarının ödenmediğini söyleyen Ceylan, vitrin camına ‘One minute, veresiye yok, kriz var’ yazısı astı. Küçük esnafların ticaret yapamaz hale geldiğini söyleyen Barış Ceylan, “Bizim gibi esnaf için 5 bin TL’lik alacak çok önemli bir rakam. Bu nedenle artık veresiye önerilerini kabul etmiyoruz. Sıkıntımıza dikkat çekmek için de bu yazıyı dükkana astım” diye konuştu.