BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.503,03
HABER /  GÜNCEL

Ya bu adam seçilirse korkusu

CHP'nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu rakiplerinin en büyük korkusunun bu olduğunu öne sürüyor. Nedenini de şöyle anlatıyor;

Abone ol

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bunların korkusu; Ya bu adam kazanırsa bizim 15 yılda yapamadığımızı 5 yılda yaparsa'' dedi.

Kağıthane'de partisinin seçim irtibat bürolarını açan Kılıçdaroğlu, Nurtepe Mahallesi İrtibat Bürosu'nun açılışında partililere seslenerek, haksız yere mal, mülk sahibi olanlardan hesap soracaklarını, 29 Mart'ta halkın iktidarını kuracaklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, ''Belediye yönetmek zordur'' sözlerini anımsatan Kılıçdaroğlu, Topbaş'tan bir gün koltuğunu kendisine devretmesi durumunda o gün İstanbul'un nasıl yönetileceğini herkese göstereceğini ifade etti.

İstanbul'un, son 15 yıldır aynı kişiler tarafından yönetildiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Bunların korkusu; 'Ya bu adam kazanırsa bizim 15 yılda yapamadığımızı 5 yılda yaparsa'' dedi.

İstanbul'a ilişkin iddialarına önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıt vermesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, halkın belediye başkanı olacağını ve kul hakkı yiyenlerden hesap soracağını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, Sanayi Mahallesi İrtibat Bürosu'nun açılışını da gerçekleştirdikten sonra yaptığı konuşmada, 27,5 yıl devlette çalıştığını ve servetinin de belli olduğunu kaydederek, belediye başkanı olduğunda servet beyanının her zaman belediyenin internet sitesinden takip edilebileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, belediye başkanı olarak halka hesap vermekten korkanlar olduğunu savunarak, başkan olduğunda İstanbul'da halk ekmek kuyruğunda bekleyen kimsenin kalmayacağı sözünü verdi.

Bu arada Kılıçdaroğlu, Kağıthane'de bir ev ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.