BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.499,63
HABER /  SPOR

Aslan, Fransızlara parmaklarını ısırttı

Galatasaray'ın Bordeaux'yu UEFA'da kupa dışına itmesi, Avrupa basınında büyük ses getirdi.

Abone ol

Fransız L'Equipe gazetesi, okuyucularına "Ne maçtı ama" başlıklı verdiği haberde, Arda önderliğindeki Galatasaray'ın 4. tura yükseldiğini bildirdi.

Ouest France gazetesi ise "Çılgın bir 90 dakikaydı. Bordeaux 3-1 geriye düştüğü maçta 3-3'ü buldu ama son sözü Galatasaray söyledi" dedi.

UEFA'nın resmi internet sitesi de Kewell'ın golünü "Durdurulamaz" olarak yorumladı.

''Müthiş bir maç oldu'' ifadesini kullanan gazete, ''Türk takımının inatçı ve kararlı mücadelesinin karşılığını aldığı'' yorumunda bulundu.

Fransa'nın "Sports.fr" adlı internet sitesi "Bordeaux'ya soğuk duş" başlığıyla verdiği haberde, Ali Sami Yen Stadı'nda, uzun yıllar unutulmayacak bir maç oynandığını belirtti. Haberde, maçın geniş bir analizine yer verilirken, "Sabri Bordeaux'yu çarmıha gerdi" denildi.

Le Figaro gazetesi ise haberi, "Bordeaux çatırdadı" başlığıyla verdi. Gazete, maçın dönüm noktasını, Mehmet Topal'ın sakatlanması ve yerine 19. dakikada Harry Kewell'ın oyuna girmesi olarak ilan ederken, Ali Sami Yen Stadı için "Cehennem" ifadesini kullandı.

Figaro, yenilen 4 golde de savunma hatalarının, Fransız futbolseverleri çıldırtacak ölçüde büyük olduğu yorumunu yaptı.

Bordeaux bölgesinde yayınlanan Ouest France gazetesi ise Fransız teknik direktör Laurent Blanc'ın, takımının defanstaki sorunlar yüzünden maçın kaybedilmesine yönelik yorumunu ön plana taşıdı.

Le Parisien gazetesi de son dakika golü ile Galatasaray karşısında elenen Bordeaux takımı için, ''parmaklarını ısırdılar'' ifadesini kullanarak, Fransız takımını büyük pişmanlık duyduğunu belirtti.

Fransız gazetesi, maçın büyük gerilim altında geçtiği yorumunu yaparken, karşılıklı atılan yedi gole büyük defans hatalarının neden olduğunu yazdı.