BIST 10.245
DOLAR 32,24
EURO 34,68
ALTIN 2.402,30
HABER /  POLİTİKA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan son dakika açıklamalar....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan grup toplantısında canlı yayında son dakika açıklamalar...

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mahkemede ölen Muhammed Mursi ile ilgili "Bir darbeyle devrildi. Darbeye karşı çıktık. Mursi ve arkadaşları idamla yargılanıyordu. Gidin yetkililerle görüşün siyasi idamlara başvurmasınlar dedik." ifadelerini kullandı.

"Bu memlekette kriz var demek yasak. Krizi herkes söylüyor, herkes biliyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Askerden gelmiş kız işsiz, mimarı mühendisi işsiz. 1 milyonun üzerinde üniversite mezunu var işsiz" açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Siyasi idamlara başvurmasınlar dedik

-Muhammed Mursi, bir darbeyle devrildi. Darbeye karşı çıktık. Mursi ve arkadaşları idamla yargılanıyordu. İki milletvekilimi Mısır'a gönderdim. Oradaki yetkililerle gidin görüşün. Siyasi idamlar sonunda nasıl bir toplum çıkar görmek istiyorsanız Türkiye tarihine bakın dedik. Gidin yetkililerle görüşün siyasi idamlara başvurmasınlar dedik.  

Bir hakim bir başka hakimi aşağılıyor

-Bir grup akademisyen barış bildirisine imza atıyorlar. Bildiriye imza atanlardan bazıları hapiste, bazıları tahliye oldu. Bir akademisyen barış bildirisine imza atmış. Hakim soruyor cevabını veriyor. 30 ay hapis cezası öngörülüyor. Avukatı benzer davalar dolayısıyla beraat verdi diyor. Hakim o beraat o mahkemenin ayıbıdır diyor. Bir hakim bir başka hakimi aşağılıyor. Bu hakim denen kişinin böyle bir cümleyi kullanmasının yargıya gölge düşürüyor. 

"Memlekette kriz var demek yasak"

-Bu memlekette kriz var demek yasak. Krizi herkes söylüyor, herkes biliyor. Bir yabancı haber ajansının muhabiri de dahil olmak üzere 50'den fazla isim hakkında BDDK suç duyurusunda bulundu. Kriz var diyorsunuz diye. Kriz var evet kriz var. Kriz var diyenlere BDDK bunu söyleyemezsin diyor. Memleketi bu hale getirenler hakkında suç duyurusunda bulun. Mutfaklarda yangın var.

"Büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağız"

-Bu kürsüden defalarca dış politikanın milli olması gerektiğini söyledim. Kıbrıs politikasının değişmesi lazım. Bu yapılmazsa ileride çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağız. Türkiye'nin yeni bir siyaseti sürdürmesi gerekiyor. 

Petrol ve doğalgaz yatakları

-Doğu Akdeniz'de büyük petrol ve doğalgaz yatakları var. ABD, İsrail, Mısır, Yunanistan orada Türkiye yok. Akdeniz'in bir bölümünde Türkiye öbür tarafında Mısır var. Akdeniz'de Türkiye ile Mısır arasındaki anlaşma Akdeniz'de pek çok sorunu çözer. Doğalgaz, petrol yatakları var. Söz sahibi olmayan sadece Türkiye var. 

"Türkiye'yi bu hale kimler getirdi"

-3,6 milyonu aşkın Suriyeli var Türkiye'de. Sen kalktın bir de 35 milyar dolar harcadığını söyledin. Ben kimseye düşman değilim. Türkiye'yi bu hale kimler getirdi onu sorgulamak istiyorum. 

"1 milyonun üzerinde üniversite mezunu var işsiz"

-Ekonomide gerçekten yangın var. İstanbul'u geziyorum 7-8 kişi, 9-10 kişinin daracık yerlerde nasıl yaşadığına tanığım ben. Askerden gelmiş kız işsiz, mimarı mühendisi işsiz. 1 milyonun üzerinde üniversite mezunu var işsiz. Geldiğimiz nokta çok acı. Vatandaş daha fazla alışveriş yapsın diye taksit süresini uzattılar. Kredi kartından ötürü icrada adam. Bunlar ekonominin e'sini bilmiyor. Ekonomi insan içindir. Ekonomi kalkınma demektir, herkesin karnının doyması demektir. Ekonomiyi onlar saray için öngörüyorlar. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Son İstanbul anketi REMRES'ten geldi! Bu seçim anketinde fark daha az
Foto Galeri Son İstanbul anketi REMRES'ten geldi! Bu seçim anketinde fark daha az Galeriye Gözat