BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Zehir saçan dilleri var bunlar alçak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim'de 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin konuştu. "O sınır kapısından bunlar nasıl geçti?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Teröre de teröriste de teröristin yolunu açana da lanet olsun." dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Hafta sonu yaşanan terör saldırına değinen Kılıçdaroğlu, " Terör saldırılarından nifak nasıl çıkartırım diye arayış içine giren var bunlar alçak insanlar" dedi. CHP lideri şunları söyledi:

"Bunlar alçak insanlar"

-Pazar günü İstanbul'da milletimizi derinden sarsan terör saldırısı yaşandı. Tören sırasında haber geldi 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Milletimiz tasada ve kıvançta birlikte olmayı her zaman yapmıştır. Depremde hep birlikte koşarız, milli maçlarda hep birlikte seviniriz. Bizim atalarımızdan gelen ailelerimizden gelen hasrettir kucaklaşmak, sevinmek, ortak üzülmek. Birileri bu bağı koparmak için elinden geleni yapıyor. Birileri bunu bozmak için elinden geleni yapıyor. İnsanlar birbirine sığınmasın istiyorlar. Bazıları yönetici, bazıları siyasetçi, bazıları gazeteci kılığında aramızda geziyor. Zehir saçan dilleri var bu insanların. Terör saldırılarından nifak nasıl çıkartırım diye arayış içine giren var bunlar alçak insanlar bu lafı kullanmak zorundayım. 

"Birileri böyle günde siyaset olmaz diyecek ama..."

-Utanmadan şunu söylüyorlar 'bu terörist kaçak yollardan ülkemize girdi' biz pankart astığımızda neden hakaret yiyoruz? Elini kollunu sallayarak teröristler gelecek İstanbul'a yerleşecek fabrikada çalışacak, bombayı patlatacak insanlar hayatını kaybedecek birileri hesabını veremeyecek. Olmaz. O sınır kapısından bunlar nasıl geçti? Sınırı yol geçen hanına kim döndürdü? Terör insanlık suçudur, ortak tavır takınmak zorundayız. 35 yıldır terörle mücadelede ciddi yol alınamadıysa teröristler ellerini kollarını sallayarak geliyorlarsa sorun var demektir. Ülkeyi yöneten zata seslenmek istiyorum? Sen ne iş yapıyorsun? Maden faciası olur sorumlu yok, terör saldırısı olur sorumlu yok. Çok açık net konuşacağım. Birileri diyecek ki efendim böyle günde siyaset olmaz. Siyaset böyle günler olmasın diye yapılır. Sınır namus diye bakar önlem alırsanız bu tablo ortaya çıkmaz. Sınırları kevgire çevireceksin üç beş dolar için önüne geleni Türkiye'ye sokacaksın herkes iyi dinlesin bu yalanlara kimse kanmasın. Mevki, makam ve paraya inanıyorlar. 

"Lanet olsun"

-Teröre de teröriste de teröristin yolunu açana da lanet olsun. Açık kapı devri bitecek. En geç iki yıl içinde tüm sığınmacıları kendi ülkelerine göndereceğiz.