CHP'nin 21. Olağanüstü Kurultayı'nda, Özgür Özel yeniden Genel Başkan seçildi. Seçime tek aday olarak giren Özgür Özel, geçerli 1171 oyun tamamını aldı. Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı kurultayda Ümit Uysal ani bir kararla adaylıktan çekildi. Berhan Şimşek ise divana müracaat için 5 dakika geç kalınca adaylığı kabul edilmedi.
Abone olCHP 21. Olağanüstü Kurultayı, bugün Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenleniyor.
Özel, açılış konuşmasının ardından, Divan Başkanlığı için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun delegeler tarafından önerildiğini söyledi ve oylamaya sundu. Öneri kabul edilerek CHP'nin 21. Olağanüstü Kurultayı'nın Divan Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu oldu.
"İrade Milletindir" sloganıyla düzenlenen CHP 21. Olağanüstü Kurultayı'nda, genel başkan seçimi için oy verme işlemi ise saat 12.30 itibarıyla başladı.
Özel tek aday olarak girdiği seçimi kazandı
Genel Başkan Özgür Özel'in tek aday olduğu kurultayda, delegeler 23 sandıkta oylarını kullandı.
Özel, 1 numaralı sandıkta oyunu kullanırken, oy verme işlemi 14.25'te sona erdi. Seçime tek aday olarak giren Özgür Özel yeniden CHP Genel Başkanı seçildi. 1276 oy kullanılan Kurultay'da, Özel geçerli 1171 oyun tamamını aldı.

Ümit Uysal adaylıktan çekildi, Berhan Şimşek aday olamadı
Genel başkanlığa Özgür Özel'le birlikte Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eski milletvekili Berhan Şimşek aday olacağını açıklamıştı. Ümit Uysal ani bir kararla adaylıktan çekildiğini açıkladı. Uysal, adaylık kararından vazgeçmesiyle ilgili olarak, "Açıklayamayacağım gelişmeler nedeniyle adaylıktan çekildim." dedi.

Ümit Uysal (solda) ve Berhan Şimşek (sağda)
Berhan Şimşek'ten "5 dakika" tepkisi!
Berhan Şimşek ise divana müracaat için 5 dakika geç kaldı. Bu yüzden Şimşek'in adaylığı kabul edilmedi. Dakikalar sonra Berhan Şimşek'ten CHP'yi hedef alan bir açıklama geldi. Yeterli imza sayısına ulaştığını ifade eden Şimşek sosyal medya hesabından şunları yazdı:
"Cumhuriyet Halk Partisi 21.olağan kurultayda imzalarımız ve müracaatımızı 5 dakika geç kaldığımız için divan kabul etmedi. Sayın Özgür Özel’e sayın Murat Emir’le sayın Ali Mahir Başarır konuşmama rağmen "Hayır vakit geçmiştir" dediler ama geçen kurultayda listeler 4 saat sonra verilebildi. Kamuoyunun ve parti kamuoyunun vicdanına teslim ediyorum saygılar.
"97 imzayı takdim ederim"
Bazı basın organlarında imzayı bulamadığımızı söyleniyor. Görmek isteyenler beni telefonumdan arayabilir, 97 imzayı kendilerine takdim ederim teşekkür kamuoyunun dikkatine"
Özel-Şimşek arasında tartışma
Adaylığı kabul edilmeyen Berhan Şimşek, Özel ile kurultayda tartışma yaşadı:
"Hızlandırılmış bir kurultay"
Gazetecilere konuşan Şimşek, hızlandırılmış bir kurultay yapıldığını söyledi. Şimşek şunları kaydetti:
"Hızlandırılmış bir kurultay, hızlandırılmış bir saat, hızlandırılmış bir yapı. 15 gün önce kurultay kararı alıyoruz. 10 gün tatil, 3 gün de bayram ve adaylar yarışacak. Nasıl yarışacak? Çok üzgünüm. Neler söyleyeceğimden korktular. Neden Tayyip'in karşısında ayağa kalktın? Tayyip Erdoğan 'şaibeli kurultay' dediğinde, şaibe varsa çıkıp söylemeyen hukuksuzdur, haksızdır. 'Atatürk kadar konforum yok' dedin. MİT Müsteşarı'na üyeleri sormaya kalktın. Komik komik işler güçler ortaya koydun. Temmuz ayında saat 9'da ışığı kapattın, açtırdın. En önemli önerisi 1400 liralık rakı 140 lira olacak. Yapılan gafların haddi hesabı yoktur. Bunları parti örgütü ile paylaşmamız gerekirdi."

"CHP kimsenin holdingi değil"
Tek aday ve blok liste ile seçime gidilmesinin yanlış olduğunu dile getiren Şimşek, "CHP kimsenin holdingi değildir, CHP örgütü kimsenin marabası değildir." dedi.
"Cumhurbaşkanlığı adaylığını şimdiden açıklayabilirsin"
Kurultaya tek aday olarak giren Genel Başkan Özgür Özel'e hayırlı olsun dileklerini ileten Şimşek, "Sayın Özgür Özel, kutluyorum sizi. Şimdi santraforun biri yok, Kemal Bey yok. Cumhurbaşkanlığı adaylığını şimdiden açıklayabilirsin. Hepinize hayırlı uğurlu olsun. Partim adına büyük acı duyuyorum. Arkadaşlar, ben bu partide duvarlara CHP yazarken, Sayın Özgür Özel ve yanındakiler kısa pantolonla geziyordu." ifadelerini kullandı.
Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği için de ayrıca seçim yapılacak
Bu arada Parti Meclisi (PM) üyeliği için adaylık başvuruları da alınmaya başlandı. Genel Başkan seçiminin ardından PM ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeliği için de ayrıca seçim yapılacak. Seçimlerde CHP'nin kayıtlı 1323 kurultay delegesi oy kullanacak.
Kurultaya, önceki genel başkanlar Altan Öymen, Hikmet Çetin, Kemal Kılıçdaroğlu ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, belediye başkanları, onur üyeleri ve delegeler katıldı.

Özel'in yanındaki koltuk İmamoğlu'na ayrıldı
Kurultay salonunda, Özgür Özel'in yanındaki koltuk, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu için ayrıldı.
Salonda, Mustafa Kemal Atatürk, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu posterleri yer aldı.
BU FOTO GALERİYE BAKIN