BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,03
HABER /  GÜNCEL

Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç için istenen ceza belli oldu

ORDU’da Ceren Özdemir’i bıçaklayarak ölümüne neden olay katil Özgür Arduç’un için istenen ceza netleşti. Özgür Arduç hakkında hazırlanan 2 iddianame, Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Abone ol

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları 3’üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’i (20), evinin önünde bıçaklayarak öldüren, yakalandığı anda da 2 polis memurunu bıçaklayarak yaralayan katil zanlısı Özgür Arduç hakkında 2 ayrı iddianame hazırlandı. 

Arduç hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenilen iddianamelerde, Türk Ceza Kanunu'nun 62’inci maddesi uyarınca ceza indirimi uygulanmaması talep edildi. Özgür Arduç hakkında hazırlanan 2 iddianame, Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.  

Daha sonra yargılama aşamasına geçilecek
İddianameler ise Ordu 1. Ağır Ceza Mahkesine sunuldu. Mahkeme tarafından ise kabul bekleniyor. Daha sonra yargılama aşamasına geçilecek.

Neler yaşanmıştı?
Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık Salı akşamı, evinin bulunduğu binanın girişinde Özgür Arduç tarafından bıçaklanarak, öldürülmüştü.

Ertesi gün yakalanmıştı
Polis, güvenlik kameraları ve mobese görüntülerinden kimliğini belirlediği cezaevi firarisi Özgür Arduç'u ertesi gün, yakalanmıştı. Emniyete götürülürken 2 polis memurunu da bıçaklayarak yaralayan Arduç, tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

'İyi ha uygulanmasın' talebi
Ordu Barosu Başkanı Avukat Haluk Murat Poyraz, yaptığı açıklamada katil zanlısı hakkında, savcılığın kamuoyunda ‘iyi hal’ olarak bilinen indirimin uygulanmaması talebinde bulunduğunu ifade ederek, “İki tane ayrı dava var. Birinci dava, Ceren Özdemir’e karşı işlenen cinayet suçu nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 82/B Maddesi’nde belirtilen ‘Canavarsa hisle öldürme’ eylemine uyan ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılması için kamu davası açıldı. Savcılık makamı iddianamesinde, kamuoyunda ‘iyi hal’ olarak bilinen indirimin uygulanmamasını da ayrıca talep etti” dedi.

Polis memurlarını kasten öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet
“İkinci dava da yakalama işlemi sırasında polis memurlarına karşı gerçekleştirilen eylem nedeniyle ‘adam öldürmeye teşebbüs’ (iki kez) suçundan dolayı iki ayrı suçtan cezalandırılması için kamu davası açıldı” diyen Baro Başkanı Poyraz, “Bu davada da ağırlaştırılmış müebbet talep ediliyor. Ama suç teşebbüs aşamasında olduğu için 13-20 yıla kadar hapis uygulanması bekleniyor. Savcılık makamı iddianamesinde yine kamuoyunda ‘iyi hal’ olarak bilinen indirim maddesinin uygulanmamasını talep ediyor” ifadelerine yer verdi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ceren Özdemir'i katili Özgür Arduç'un ifadesi kan dondurdu çıkınca yine öldüreceğim
Foto Galeri Ceren Özdemir'i katili Özgür Arduç'un ifadesi kan dondurdu çıkınca yine öldüreceğim Galeriye Gözat