BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.410,42
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik o sözlerine sahip çıktı!

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İdris Naim Şahin ile ilgili sözlerinin arkasında durdu..

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Basın Kulübü programında, gazeteciler; Nihal Bengisu Karaca, Muharrem Sarıkaya, Ali Can Türkoğlu, Deniz Zeyrek ve Nasuhi Güngör'ün sorularını yanıtladı.

Daha önce İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Uludere açıklamalarını “insani bulmadığını” açıklayan Hüseyin Çelik'e, Başbakan Erdoğan'ın “Bakan Şahin'i savundu” şeklinde yorumlanan açıklamaları hatırlatıldı.

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Başbakan, benim açıklamalarım daha ajanslara düşmeden bir açıklama yaptı. PKK'nın eline koz veren, onların propaganda malzemesi yapacağı beyanların doğru olmadığını söyledi. Uludere ile ilgili açıklamada 'Hantepe ağır silahlarla basıldı, bunlar vurulmadı, bunu vurmayan komutan linç edildi. Burada böyle bir durum meydana geldi...' O kadar sıkıntılı bir konu ki... Başbakan farklı konulara temas etti. Sayın Başbakan bu çizgiyi temsil eden biri değil. O açıklama için Başbakan ile görüşmedim. Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı, Adalet Bakanı, grup başkanvekilleriyle görüştüm. Kamuoyunun duyduğu rahatsızlığı, benim arkadaşlarım da hissetmişlerdi. Böyle bir açıklama yaptım. Yanlışa 'yanlış' diyeceğiz. Bir yerde haksızlık olduğu zaman o haksızlığı göreceğiz”