BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
HABER /  GÜNCEL

28 Şubat'ta sıra YÖK'e geldi!

28 Şubat soruşturmasında askerin ardından sıra muvazzaflara geldi.

Abone ol
28 Şubat soruşturması, emekli ve muvazzaf askerlerin ardından sivillere uzandı. Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, aralarında eski Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün de bulunduğu 4 kişiyi ifade vermeye çağırdı.

Gürüz ile Erdoğan Öznal Ankara'daki adreslerinde bulunamadı. Polis, YÖK Yönetim Kurulu üyeleri emekli Tuğgeneral Kenan Deniz ile Serdar Arıtürk'ü İstanbul'daki ikametgâhlarında gözaltına aldı. Ankara'ya getirilen iki şüpheli savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Kenan Deniz tutuklanırken, Arıtürk serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında İstan-bul'da gözaltına alınan Kenan Deniz ile Serdar Arıtürk, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirilen Deniz ve Arıtürk, polis aracıyla adliyeden ayrıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından havayoluyla Ankara'ya gönderilen zanlılar savcılık ifadesinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Deniz tutuklanırken, Arıtürk serbest bırakıldı. İkametgahlarında bulunamayan Gürüz ile Öznal'ı arama çalışmalarının da devam ettiği belirtildi.
 
Edinilen bilgiye göre zanlılar, 28 Şubat sürecinde Genelkurmay Karargâhı'nda illegal bir şekilde kurulan BÇG'nin yasa dışı uygulamalarını üniversiteler bünyesinde koordine etmek ve uygulamakla suçlanıyor. Soruşturma kapsamında elde edilen belgelerde Gürüz'ün bilgisi dahilinde YÖK'ün bazı öğretim görevlilerini fişlediği ortaya çıkmıştı. Gürüz ve ekibinin, BÇG'nin talimatları doğrultusunda üniversitelerde öğretim görevlilerini fişlediği belirtiliyor. Mahkeme kararına dayanılarak hazırlanan gözaltı müzekkeresinde ise "hükümetinin görevini yapmasını engellemek ve darbeye teşebbüs" suçlaması yer aldı.
 
ÖZKASNAK'IN ANNESİ VEFAT ETTİ
 
Bu arada 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın annesi Tokat'ta vefat etti. Yaklaşık 10 yıldır Tokat Huzurevi'nde kaldığı bildirilen Rabia Özkasnak (83) kalp krizi sonucu kaldırıldığı Tokat Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Özkasnak'ın cenazesi, yakınları tarafından hastane morgundan alınarak Ali Paşa Camisi'ne getirildi. Tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nden özel izinle çıkan emekli Tümgeneral Erol Özkasnak da annesinin cenaze namazına katıldı. Bayram KAYA, İzzettin Çiçek, MUSTAFA KUŞEN, ANKARA, MANİSA
 
"KEMAL GÜRÜZ YURTDIŞINDA, İFADEYE YARIN GELECEK"
 
Kemal Gürüz'ün Ege Üniversitesi (EÜ)'nde görev yapan kardeşi Prof. Dr. Yüksel Gürüz, ağabeyinin yurtdışından yarın döneceğini söyledi. Yüksel Gürüz, "Kemal Gürüz, gemiyle bir haftalığına tatil için yurtdışına çıktı. Tatilini gemiyle gezerek yapıyor. Şu anda Hırvatistan civarlarında diye biliyorum. Kendisi pazar günü Türkiye'ye dönecek ve ifadesini gerekli cumhuriyet savcılığına verecek." dedi.