BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Flaş! Savaş uçağımızı Suriye düşürdü

Türk savaş uçağını Suriye'nin vurduğu ortaya çıktı. Başbakanlık açıkladı, Suriye'de vurma olayını doğruladı.

Abone ol

Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Resmi Konutu'da toplanan Güvenlik Zirvesi'nden beklenen açıklama geldi. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada Genelkurmay tarafından görev uçuşu sırasında kaybolan savaş uçağının Suriye tarafından düşürüldüğünü duyurdu. Suriye Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türk jetinin vurulduğu kabul edildi.

Günün flaş gelişmesini Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesi duyurdu. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, görev uçuşu için saat 10.30'da Malatya/Erhaç Meydanından kalkış yapan bir uçağın saat 11.58'de Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesildiği duyruldu.

"UÇAĞIMIZ SURİYE TARAFINDAN DÜŞÜRÜLDÜ"

SURİYE : VURDUKTAN SONRA
TÜRK UÇAĞI OLDUĞUNU ANLADIK

Suriye Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Türk jetini Suriye karasuları üzerinde vurduk. Hedefi vurduktan sonra Türk uçağı olduğunu tespit ettik. Türk jeti karasularımız üzerinde alçak uçuş yapıyordu.' denildi.

İşte bu açıklamanın ardındandan akşam saatlerinde Başbakan Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Resmi Konutu'nda toplanan Güvenlik Zirvesi 2 saatlik bir toplantının ardından açıklama yaptı. Zirve sonrası TSK'ya ait uçağın Suriye tarafından düşürüldüğü ve kayıp pilotların Suriye topraklarındaki aramasının devam ettiği kaydedildi.

NİHAİ TAVRIMIZI KOYACAĞIZ

Zirve sonrası Başbakanlıktan gelen açıklama aynen şöyle oldu:

''İlgili kurumlarımızın sağladığı verilerin değerlendirilmesi ve Suriye ile yürütülen ortak arama kurtarma faaliyetleri çerçevesinde elde edilen bilgiler neticesinde uçağımızın Suriye tarafından düşürüldüğü anlaşılmıştır.

Pilotlarımız dahil arama kurtarma çalışmaları halen devam etmektedir.

Türkiye olayın tam olarak aydınlatılmasının ardından, nihai tavrını ortaya koyacak, atılması gereken adımları kararlılıkla atacaktır.''

SURİYE'DEN AÇIKLAMA

Suriye Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türk jetinin 1 kilometre kadar Suriye topraklarına girdiği ve füze bataryaları tarafından vurulduğu belirtilti. Açıklamada, vurulan jetin Suriye deniz sahasına düştüğü ve Türk tarafıyla birlikte arama çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

ASKERİ UÇAKLAR BÖLGEYE SEVKEDİLDİ

Radardan kaybolan ve telsiz bağlantısı kurulamayan savaş uçağını aramak için Malatya Erhaç’taki 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı ile Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan kalkan askeri uçaklar bölgeye sevk edildi. Uçakların arama kurtarma çalışmaları sürerken, Adana İncirlik’ten de askeri helikopterler destek için bölgeye gitti.

UÇAĞIN TAHMİNEN DÜŞMÜŞ OLABİLECEĞİ YER

ekran-resmi-2012-06-22,-4.40.30-pm.jpg

3 SAAT SONRA AÇIKLANDI

Genelkurmay'ın internet sitesinde uçakla saat 11.58'de irtibatın kesildiği açıklandı. Yapılan açıklamanın saati ise 14:45 olarak görülüyor.