BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan çok önemli açıklamalar!

Brezilya'dan yurda dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda soruları cevapladı.

Abone ol

Suriye'de Türk jeti düştü, Erdoğan uçağının rotasını değiştirerek Ankara'ya geldi. Ayağının tozuyla gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, pilotlarla ilgili herhangi bir bilgi olmadığını, Türk hücumbotlarının ve askeri helikopterlerin arama yaptığını söyledi. Erdoğan, Suriye'nin özür dilediğine dair bir bilgi bulunmadığını ifade ederek yapılacak zirvenin ardından tüm bunların değerlendirileceğini kaydetti.

Ankara ayakta, gözler Başbakanlık Resmi Konutu'nda yapılacak güvenlik zirvesine çevrildi. Toplantıya Başbakan Erdoğan başkanlık etti ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı. Başbakanlık Resmi Konutu'nda yapılan toplantı yaklaşık 2 saat 10 dakika sürdü.

Bu arada ayağının tozuyla Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, düşen uçakla ilgili henüz net bir bilginin olmadığını, yapılacak toplantıda bunların değerlendirileceğini anlattı. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

Kayıp askeri uçakla ilgili bilgi veren Başbakan Erdoğan, pilotlarımızdan bir bilgi yok ama 4 adet hücumbotla arama yapılıyor aynı şekilde Suriye tarafında da bu aramalar yapılıyor. Detaylı bilgileri toplantı sonrası açıklayacağız.

TÜRK JETİ DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?

Genelkurmay zaten gereken açıklamayı yaptı. Uçak düşürüldü diyemiyorum, çünkü kesin bilgiler elde olmadıktan sonra bunu söylemek mümkün değil. biraz sonra resmi konutta bir toplantımız olacak. Hatay'ın güneyi ve Lazkiye'nin 8 mil uzağında olduğu söyleniyor. Pilotlarla ilgili bir haber yok. 4 hücum botu, helikopterlerimiz, Suriye'nin hücumbotları müşterek bir aramayı sürdürüyor.

Detay bilgileri yapacağımız toplantıdan sonra açıklayacağız.

SURİYE ÖZÜR DİLEDİ Mİ?

Bende Suriye'nin özür dilediğine ilişkin bir bilgi yok. Yapacağımız toplantıdan sonar özür dilenmiş mi, dilenmişse neden dilenmiş hepsine açıklık getireceğiz.

SALDIRININ ZAMANLAMASI

Bizim yurtdışı seyahatlerimiz bunlara bağlantılı yürümez. Kurulu bir sistemimiz vardır. bu sistem yürür. GÜçlü devlet böyledir. Anında da cevapları verilmiştir. Bundan sonrakı yurtdışına çıkışlarımda yine aynı şeyi yapacaklarsa, yine cevaplarını alacaklardır.

SİLAHLAR BIRAKILIRSA OPERASYONLAR BİTER

Bu işin tek çözüm noktası var terörün silah bırakmasıdır. Terör örgütü silah bırakmadığı sürece bizim güvenlik güçlerimizin operasyonları durdurması gibi bir durum asla söz konusu olamaz. Siyasi unsurlarının ifade ettiği silahın bırakılması, operasyonlarının durdurulması eğer dürüstse bunlar, kendi iradelerini onların iradelerinin üzerinde kullanabiliyorlarsa o zaman silahların bırakılması ve güvenlik güçlerinin operasyon diye derdi yok. Gerekli gördüğü yerde yapar güvenlik gücü. Dertsiz başını neden derde soksun. GÜvenlik gücü güvenliği sağlamak içindir. Ülkemizin her karesinde yaşayan tüm insanımıza güvenlik temini için refah için huzur için var. Bu keyfi bir olay değildir. Böyle bir huzurun sağlanmasına yönelik bir görevdir. Silahlar bırakıldığı anda, operasyonlar da biter.Bunu da bu şekilde tekrar ifade etmiş olayım.