BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Almanya çeyrek finali zorlanmadan geçti

Yunanistan'ı 4-2 yenilgiye uğratan Almanya yarı finale yükseldi. Almanların yarı finaldeki rakibi İngiltere-İtalya maçının galibi olacak.

Abone ol

Euro 2012'de şampiyonluğun favorilerinden Almanya baştan sona üstün oynadığı maçta Yunanistan'ı 4-2 yenerek yarı finale yükseldi.

Maçın hemen başında ardarda önemli şanslar yakalayan Almanya, kaptan Philipp Lahm'ın ilk yarının sonlarına attığı golle devreyi önde kapatı.

Samaras'ın golüyle bir an için tedirdinlik yaşayan Almanya, önce Sami Khedira ardından da Klose'nin golleriyle farkı açtı.

Marco Reus takımını 3 farka taşıyan golü 74. dakikada kaydederken, maçın son golü Salpingidis'in penaltı vuruşundan geldi.

Almanya pazar günü oynanacak İngiltere-İtalya maçının galibiyle perşembe günü Varşova'da yarı final mücadelesine çıkacak.

Yunanistan'ın yaşadığı ekonomik kriz ve uygulamak zorunda kaldığı kemer sıkma önlemleri nedeniyle siyasi yönüyle de öne çıkan maçı Almanya Başbakanı Angela Merkel de izledi.

Maç öncesi kadrolar açıklandığında Teknik Direktör Joachim Löw'ün turnuvanın başından beri kadrosunda öne çıkan tercihleri olan Mario Gomez, Thomas Müller ve Lukas Podolski'yi ilk 11'de başlatmaması bir an için futbolseverler arasında şaşkınlık yaratırken, Alman teknik adamın haklılığı genç oyuncular Reus ve Andre Schurrle'nin performansıyla çok geçmeden açığa çıktı.

Almanya orta saha ve forvet oyunculularının pozisyonları cömertçe harcadığı maçta oyunun gidişatını değiştiren takımın savunma oyuncusu ve kaptanı Philipp Lahm oldu. 39. dakikada ceza sahasının ön tarafında topla buluşan Alman yıldız sert vuruşuyla takımını öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarının ilk başlarında Almanya baskısını kırarak hızla karşı atağa çıkan Yunan forveti bunun ödülünü maçın 55. dakikasında aldı.

Sonradan oyuna giren Fotakis, Salpingidis'e derin bir pas attı, Salpingidis de aut çizgisine inerken ortasını Almanya kale sahasına gönderdi, Alman savunmasından daha hızlı davranan Samaras takımını umutlandıran golü atarak maçı beraberliğe getirdi.

Almanların yedikleri gole yanıtı ise 13 dakikada 3 golle geldi. Önce sa kanattan Mesut Özil'in ortasına voleyi vuran Khedira 61. dakikada takımını öne geçirdi, 7 dakika sonra da Miroslav Klose, kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı. Alman yıldız böylece 17. uluslararası turnuvadaki 64. golünü de kaydetmiş oldu.

Artık Yunanistan'ın oyundan koptuğu dakikalara girilmişti, Almanya genç oyuncu Reus'la dördüncü golünü buldu, bitime iki dakika kala Alman ceza sahasına sol kanattan yapılan ortanın Boateng'in eline çarpmasıyla verilen penaltıyı Salpingidis gole çevirerek maçın skorunu belirledi.