BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Pilotları arayan gemiler boş dönüyor

Suriye hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla düşürülen Türk savaş uçağının pilotları Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'u arayan gemiler geri dönmeye başladı...

Abone ol

Dün görev uçuşu için Malatya Erhaç Meydanı'ndan kalkış yapan ve Suriye hava sahsını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Türk savaş uçağının iki pilotunun, Suriye'nin Lazkiye kentinin Um el-Tuyur köyünün doğrusundaki sahil bölgesinde arama çalışmaları sürüyor.

Suriye ve Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca ortaklaşa yürütülen arama-kurtarma çalışmaları kapsamında Türk savaş uçağına ait olduğu belirtilen fırlatma koltuğu ve paraşütlere ulaşıldığı, ancak uçağın enkazına hala ulaşılamadığı, aramaların da sürdürüldüğü bildirildi. 

Söz konusu saldırının ardından kaybolan pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy için umutlu bekleyiş de sürüyor. Her iki pilotun da bulunabilmesi amacıyla bir kasa uçağı, 3 helikopter, 7 deniz unsuru ve 3 hücum botuyla kapsamlı bir arama çalışmasının gerçekleştirildiği kaydedildi. Sis nedeniyle çalışmaların zaman zaman aksadığı öğrenilirken, her iki pilotun ailesi de oğullarından gelecek iyi haberi bekliyor.

ARAMA GEMİLERİ GERİ DÖNMEYE BAŞLADI

Suriye’nin, hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürdüğü Türk savaş uçağının pilotlarını arayan gemiler, Hatay’ın Samandağ ilçesi Çevlik beldesindeki Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait limana geri dönmeye başladı.

Görev uçuşu için dün Malatya Erhaç Meydanı’ndan kalkış yapan Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un kullandığı Türk Savaş uçağı, Suriye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürüldü.

Söz konusu uçaktaki iki pilotun bulunması noktasında başlatılan arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Suriye ve Türk Deniz Kuvvetleri’nin ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında ise şu ana kadar sadece uçağın fırlatma koltuğu ile pilotların kullandığı belirtilen paraşütlere ulaşılabildi. Buna rağmen Suriye’nin Lazkiye kentinin Um el-Tuyur köyünün doğrusundaki sahil bölgesinde aramalarını yoğunlaştıran ekipler, havanın kararmasıyla birlikte zor anlar yaşıyor.

Arama çalışmalarına katılan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait gemiler, akşam saatlerinde Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik beldesinde komutanlığa ait limana yanaşmaya başladı. Gemilerin gelişi, bölgede hareketli saatlerin yaşanmasına neden olurken, gazeteciler ise en iyi görüntüyü çekebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Daha önce limana yanaşan 73 nolu gemi gibi 102 nolu geminin de pilotların izine rastlayamadığı öğrenildi. Yüzbaşı Ertan ile Teğmen Aksoy’u arama çalışmaları ise sürüyor.