BIST 9.814
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.457,77
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çanakkale Şehitleri'ne İthafen opera sahnelenecek

İtalyan tenor Luciano Pavarotti'nin öğrencilerinden Deniz Leone, "Çanakkale Şehitleri'ne İthafen" isimli opera resitalinde sahne alacak.

Abone ol

2013 yılında Bakırköy Belediyesi tarafından Türk operasının divası Leyla Gencer adına opera prodüksiyonları ve konserler sergilemek üzere yapılan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi Mart' ta sanat etkinlikleri ile dopdolu.

19 Mart Cumartesi 20.00'de ünlü tenor Maestro Luciano Pavarotti'nin öğrencilerinden Deniz Leone, şan resitali ile Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi sahnesinde meşhur aryalar ve şarkılarla dolu repertuarları ile izleyicilere harika bir gece yaşatmayı vaad ediyor.

Avrupa'nın nerdeyse tüm ülkelerinde sahne alan Deniz Leone'nin repertuarında 12 tane opera bulunuyor. Sanatçı G. Verdi'nin Rigoletto operasında iL Duca di Mantova rolüyle ve G.Donizetti'nin lucia di lammermoor Sir Edgardo rolüyle uluslarası platforma ün yapmış.

Genova'da Gran teatro carlo felice, Venedik'te Gran teatro la fenice, Teatro Massimo di Palermo, Teatro Bellini di Catania, Teatro Verdi di trieste, Teatro San Carlo di Napoli, Opera di Roma ve Avusturya'da Vienna Staatsoper, Theater An Der Wien sanatçının sahne aldığı dünyaca ünü bulunan operalar arasında yer alıyor.

Konseri engelliler ücretsiz, konservatuvar öğrencileri ise yüzde 50 indirimli izleyebilecek.