BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45
HABER /  GÜNCEL

Çırılçıplak PKK'lıların fotoğrafları sızdı Valilikten açıklama

DİYARBAKIR SUR'da tahliye edilen PKK'lıların çıplak fotoğraflarının basına sızdırılması üzerine Diyarbakır Valiliği soruşturma başlattı.

Abone ol

Diyarbakır Valiliği, operasyon yapılan bölgeden dün tahliye edilenlerle ilgili yayımlanan fotoğraflara ilişkin soruşturma başlattı.

Diyarbakır  Sur'da teslim olan ve güvenlik amacıyla kıyafetleri çıkarılan PKK'lıların fotoğrafları tartışma konusu oldu. Sosyal medyada konuşulan görüntüler üzerine Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, dün 16.00-17.15 saatlerinde operasyon bölgesinde var olduğu iddia edilen sivillerin tahliyesi amacıyla güvenlik koridoru oluşturulduğu belirtildi.

Güvenlik koridorundan biri çocuk, 2'si kadın 14 kişinin güvenli bölgeye alındığı bildirilen açıklamada, sosyal medya ile yazılı ve görsel basında tahliye olanlara ait bir takım fotoğrafların yayımlandığı kaydedildi.

GÜVENLİK AMAÇLI BİR UYGULAMA

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

"Teslim olan kişilerin üzerlerinin çıkarılması, canlı bomba, bombalı tuzak, intihar eylemi ve benzeri olumsuz durumlara karşı güvenlik güçlerimiz tarafından alınan tedbir amaçlı bir uygulama olup, söz konusu çalışma bütün dünyada aynı şekilde gerçekleştirilmektedir. Ancak, teslim olan bazı kişilere ait fotoğrafların izinsiz çekildiği ve paylaşıldığı görülmüştür. Bu durumla ilgili valiliğimizce komisyon oluşturularak hemen soruşturma başlatılmıştır."