BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.315,59
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den CHP'ye çok sert PKK eleştirileri

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP'nin terörle mücadelede zafiyet gösterdiğini söyledi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Öcalan'ın yol haritasına göre yola çıkmak, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olan CHP'ye yakışmamaktadır. Bu gelişmeler karşısında herhalde Atatürk'ün hatırası da incinmiştir" dedi.

Akçay, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında,  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in MHP'ye yönelik dün yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

"ÖCALAN'IN PAKETİNİ ERDOĞAN'A KENDİ PROJESİ" DİYE SUNAN KILIÇDAROĞLU'DUR"

CHP'li Özel'in, Bahçeli'nin tarih önünde hesap vereceğini söylediğini anımsatan Akçay, asıl hesap verecek olanın, AK Parti ile HDP arasında adeta sarkaç görevi gören, terörle mücadele konusunda zafiyet yaşayan CHP olduğunu öne sürdü.

Akçay, "Tarih önünde hesap verecek birileri varsa, iktidara gelememenin acısıyla sürekli yeni açılımlar yapan, parti ilkelerinden uzaklaşan CHP" olduğunu savunarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İmralı canisi Öcalan'ın on maddelik paketini dönemin Başbakanı Erdoğan'a, kendi projesi olarak sunan Kılıçdaroğlu'dur. Tarih önünde hesap vermesi gereken Sosyalist Enternasyonelin Güney Afrika'daki toplantısında iç sorun olan terörün, uluslararası soruna dönüştürülmesine yönelik kararın altına imza atan CHP'dir, 'PKK'nın Suriye uzantısı YPG bizim için terör örgütü değil' diyen Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Tarih önünde hesap vermesi geren, ölen PKK'lıları şehit olarak nitelendiren CHP milletvekilleridir. İmralı canisi posterleri altında PKK'lılarla devletten hesap sormak için yürüyen CHP milletvekilleridir. PKK'nın savunuculuğunu yapan CHP milletvekilleridir. Tarih önünde hesap verecek olan, Cumhuriyet'i kurmakla övünen CHP'yi, PKK'nın taleplerine neredeyse aracılık eder hale getirenlerdir. İmralı'nın taleplerini Meclis'e kanun teklifi, önerge olarak veren CHP milletvekilleridir. İmralı canisi ve PKK'nın talepleri doğrultusunda köy koruculuğunun kaldırılması için kanun teklifi veren CHP milletvekilleridir."

Akçay, eleştirilerine şöyle devam etti:

"Tarih önünde hesap vermesi gereken Ermeni soykırımı iftiraları konusunda HDP ile aynı kulvarda birleşen CHP milletvekilleri, sesiz kalan CHP sözcüleridir. Tarih önünde hesap vermesi gerekenler 'ben ve çevremdekiler HDP'ye oy verdik' diyen CHP yöneticileridir. CHP'den milletvekili adayı olanlardan kaçı PKK terör örgütü üyeliğinden, PKK'ya yardım ve yataklıktan cezaevine girmiştir? CHP milletvekili adaylarından kaçı HEP, HADEP ve BDP'nin kurucusu ve delegesidir? Bir zamanlar ülkemizin birliği, bütünlüğü noktasında dimdik ayakta duran CHP bugün HDP ile aynı noktada buluşmuş, PKK'nın taleplerine aracılık eder hale getirilmiştir. Öcalan'ın yol haritasına göre yola çıkmak, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olan CHP'ye yakışmamaktadır. Bu gelişmeler karşısında herhalde Atatürk'ün hatırası da incinmiştir. "