BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Kadınlar Günü mesajı zulüm edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Resepsiyonu'nda konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından Beştepe'de "Dünya Kadınlar Günü" için resepsiyon verdi.

Erdoğan konuşmasında, "Kadınları medenileştirmek adına adeta zulmedildi" dedi. 

Burada da bir konuşma yapan Erdoğan özetle şunları söyledi:

"Her kadın bizatihi varlığıyla takdir ve saygıyı hak ediyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında şehit düşen Trabzonlu kardeşimizin hanımı Gökçen hanıma başsağlığı dileklerimi bir kez daha iletiyorum. Kendisi hakim olan Gökçen hanım, payelerin en yücesine sahip olmuştur. Bİzim inancımızda şehitlerin özel bir yeri vardır. 40 yıllık siyasi hayatımda kadınların her alanda daha fazla rol üstlenmesi için çabaladım. Kadının yer almadığı siyaset, sadece kadınlar için değil bütün toplum için büyük bir eksikliktir. Bir ülkede kadınlar çalışma hayatında etkin değilse o ülkenin hayallerini gerçekleştirmesi çok zordur.

Birileri inatla doğu toplumlarını, dini sadece ezilmekle ötekileştirmekle despotizmle özdeş hale getirmeye çalışıyor. Bunlar için aile ve din kadının özgürleştirilmesindeki en büyük engeldir. Bu kesimlerin gözünde İslam kadını yücelten, baştacı eden, ona değer veren değil bilakis kişiliksiz hale getiren bir unsurdur. 

"KADINI MEDENİLEŞTİRMEK ADINA ZULÜM EDİLDİ"

Bu iddiaların sahipleri yıllarca kadını özgürleştirmek ve medenileştirmek adına bu ülkenin milyonlarca kadınına zulm etmiştir. Kızlarımıza kılık kıyafetleri nedeniyle üniversite kapılarını kapatanlar, ikna odalarında onlara işkence edenler bu zihniyetin uzantılarıdır. 'Köylü, makarnacı, kömürcü' diyerek, mileti aşağılayanlar yine bunlardır."