BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Cemalnur Sargut yazdı: 'Kadınlık Makamının En Yücesi'

Cemalnur Sargut Kuran Çalışmaları Serisi’ne bir yenisini daha ekledi. Nefes Yayınevi’nden çıkan “Meryem Sûresi 2” 7 Mart’ta piyasaya çıkıyor.

Abone ol

Cemalnur Sargut Kuran Çalışmaları Serisi’ne bir yenisini daha ekledi. Nefes Yayınevi’nden Meryem Sûresi 2 isimli çalışmasında Sargut, Meryem Sûresi’nin 16 ile 29. Ayetlerini ele aldı.

İslam’da Hz. Meryem, sadâkat, samimiyet ve itaatin en yüce sembollerinden birisidir. Meryem, İslâm için çok önemlidir ve ruhun tecelli ettiği yer olma şerefine erişmiştir. Meryem Sûresi’nin ikinci bölümü olan bu eserde; Kur’ân-ı Kerîm’de nefsin tekâmülü, nefsin susmasıyla ne kadar yüce bir mertebeye çıktığı, onun hakikatinin içerisine Allah’ın kendi ruhunu koyduğu, saflaştırılmış nefsin tekâmülde en üst derece olduğu ve Allah’ın mânâsını taşıyan hak ettiği anlatılır.

Cemalnur Sargut Nefes Yayınevi’nden çıkan kitabını şu sözlerle özetliyor; “Bu bölümün içerisinde insanın hakikat yolculuğundaki çok önemli makamlar da anlatılır. Dolayısıyla Meryem Sûresi 2 kitabı bize bizi anlatan ve bize tekâmülde yol gösteren bir hakikat yolcusu olmuştur.Me”