BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çağlayan Adliyesi'ne saldıran terörist Pınar Birçok'un kardeşi de gözaltında! Tutuklu ablası da sorgulanacak

İSTANBUL Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na saldırı düzenleyen teröristlerden Pınar Birkoç'un ablası Necmie Birçok'un bugün adliyede duruşması olduğu ortaya çıkmıştı. Birçok'un ablasının yargılandığı duruşma yapıldı. Duruşma sonrası Birçok'un diğer kız kardeşi ile birlikte 23 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nın C Kapısında bulunan polis noktasına silahlı saldırı düzenlenmiş, çıtan çatışmada DHKP/C terör örgütü üyesi saldırganlar Emrah Yayla ve Pınar Birkoç öldürülerek etkisiz hale getirilmişti. Olayda 3’ü polis memuru 5 kişi yaralanırken, 1 vatandaşın ise hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Ölen teröristin kız kardeşinin duruşmasına geldiği ortaya çıktı

Etkisiz hale getirilen terörist Pınar Birkoç’un ablası Necmiye Birkoç’un (31), İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması olduğu ortaya çıktı. Silahlı saldırının duruşmadan yaklaşık yarım saat kadar önce gerçekleştiği, duruşma görüldüğü sırada tutuklu sanık Necmiye Birkoç’un duruşma salonunda hazır bulunduğu, aralarında diğer bir kız kardeşlerinin de olduğu birkaç kişinin ise izleyici olarak duruşmaya katıldığı öğrenildi.

2 kız kardeşin ifadeleri alınacak

Saldırıdan yaklaşık yarım saat kadar sonra görülen duruşmaya izleyici olarak katılan kız kardeş ile davada tutuklu olarak bulunan Necmiye Birkoç, birkaç izleyici ile birlikte polis ekipleri tarafından duruşma sırasında ifadelerinin alınması için gözaltına alındı.

Duruşmanın ise 2 Nisan tarihine ertelendiği öğrenildi. Sanık Necmiye Birkoç’un ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme’ suçlarından yargılandığı da öğrenildi.