BIST 10.274
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,36
HABER /  GÜNCEL

Çağlayan Adliyesi'nde silahlı saldırı! 2 saldırgan öldü, 3'ü polis 6 kişi yaralandı! Bir terörist yaralı yakalandı

İSTANBUL'da Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki güvenlik noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Olayda, biri kadın biri erkek iki saldırgan öldürüldü. 3'ü polis 6 kişi de yaralandı. Yaralı sivillerden Dilfıraz Karataş isimli kadın hastanede hayatını kaybetti. Saldırganların DHKP-C mensubu teröristler olduğu açıklandı. Bir terörist de yaralı olarak yakalandı.

Abone ol

İstanbul'un en büyük adliyesi olan ve kritik davaların görüldüğü Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki güvenlik noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Adliyede büyük panik yaşanırken, biri kadın biri erkek DHKP-C terör örgütü mensubu iki saldırgan öldürüldü. Olayda Dilfıraz Karataş isimli sivil vatandaş hayatını kaybederken, 3'ü polis 5 kişi de yaralandı. 

İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki güvenlik noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Silah seslerini duyanlar panikle yere yattı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken adliyeye giriş ve çıkışlar kapatıldı. Saldırganlar etkisiz hale getirilirken olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastaneye götürüldü.

Ali Yerlikaya son durumu açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada "Bugün saat 11.46’da İstanbul Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına saldırı girişiminde bulunulmuştur. 1’i kadın 1’i erkek 2 saldırgan ölü ele geçirilmiştir. 3’ü polis memuru olmak üzere 6 kişi yaralanmıştır. Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Saldırganlar DHKP-C mensubu teröristler

Bakan Yerlikaya, Çağlayan Adliyesi'ndeki kontrol noktasına yönelik terör saldırısında etkisiz hale getirilen 2 kişinin terör örgütü DHKP/C mensubu olduğunun belirlendiğini bildirdi. Yerlikaya, "Etkisiz hale getirilen E.Y. ve P.B adlı hainlerin DHKP/C terör örgütüne üye oldukları tespit edilmiştir" dedi.

Emrah Yayla'nın geçmişi

Etkisiz hale getirilen örgüt üyelerinden Emrah Yayla’nın, geçmişteki polisiye soruşturma sırasında bazı DHKP/C üyeleri ile beraber 11 kilo patlayıcı madde ve 3 boru tipi bomba düzeneği ile yakalandığı ortaya çıktı.

Bir terörist yaralı olarak ele geçirildi!

Yapılan incelemede etkisiz hale getirilen saldırganların terör örgütü DHKP/C üyesi Pınar Birkoç ve Emrah Yayla olduğu belirlendi. Olayın ardından kaçan saldırganlardan biri yaralı olarak yakalandı.

Saldırıya metrobüsle gelmişler...

İHA'nın haberine göre, DHKP/C üyesi teröristler Emrah Yayla ve Pınar Birkoç’un, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önüne toplu taşıma ile geldikleri saptandı. Metrobüsü kulanan teröristlerin, adliye durağında inerek saldırının meydana geldiği Adalet Sarayı önüne geldikleri anlaşıldı.

ÖLEN VATANDAŞIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU... DHKP-C'li teröristlerin silahlı saldırı girişiminde ağır yaralanan Dilfıraz Karataş, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İdil Kültür Merkezi'ne operasyon

Olayın ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken Okmeydanı İdil Kültür Merkezine Terörle Mücadele Ekipleri tarafından Özel Harekat Polislerinin de desteğiyle operasyon düzenlendi. Emniyet güçleri içeride arama yaparken 3 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet güçleri merkezde bulunan örgüt materyallerine el koydu.

Adalet Bakanı: Çok yönlü soruşturuluyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki güvenlik noktasına yönelik saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini bildirdi. Tunç, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, Çağlayan Adliyesi önünde bulunan güvenlik noktasına yönelik silahlı saldırıyı şiddetle lanetlediğini belirtti.

Hain saldırıyı önleyerek iki şüpheliyi etkisiz hale getiren kahraman polislere teşekkür eden Tunç, saldırıda yaralanan polis memurları ve vatandaşlara acil şifa diledi. Yılmaz Tunç, "Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir." ifadesini kullandı.