BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıt ABDye resti çekti

Büyükanıt, Ermeni Soykırım tasarısıyla ilgili sert konuştu. Amerika'yı sert bir dille uyardı;

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bir açıklama yaparak, ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nun "Ermeni soykırımı" tasarısını kabul etmesi olasılığıyla ilgili olarak, "Bu durumda ABD ile askeri ilişkilerimiz hiçbir zaman eskisi gibi olmaz" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, bu yöndeki görüşlerini, gönderdiği bir mektupla ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace'e de ilettiğini, ayrıca kendisini telefonla arayarak da aktardığını söyledi.

Genelkurmay Başkanı, ABD Kongresi'nin gündeminde bulunan "Ermeni soykırımı" tasarısıyla ilgili olarak yönelttiği soruya şu yanıtı verdi:
"Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin kabul ettiği karar, hazin ve üzüntü verici bir karardır. Ben Genelkurmay Başkanı'yım, güvenlik sorunlarıyla ilgilenirim, siyasetçi değilim... Bu bağlamda ABD, ayağına kurşun sıktı.

Bunu Türk kamuoyuna anlatamayız

Şunu söyleyebilirim: Komiteden geçen bu karar Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda da kabul edilirse, ABD ile askeri ilişkilerimiz hiçbir zaman eskisi gibi olamaz. Bunu Türk kamuoyuna anlatamayız.

Duyduğum bu endişeleri ABD Genelkurmay Baskanı'na oylama öncesi gönderdiğim mektupta ve daha sonra telefon görüşmemizde açıkça ifade ettim.

(Milliyet)