BIST 9.953
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.433,19
HABER /  GÜNCEL

Yağmur İstanbulu felç etti

Yağmura hasret olan İstanbul'da dün başlayan sağanak hayatı felç etti.

Abone ol

Yağmura hasret olan İstanbul’da dün başlayan sağanak hayatı felç etti. İtfaiye ve İSKİ su baskınına uğrayan 300 ev ve işyerine müdahale etti. Mahsur kalan 73 kişiyi itfaiye kurtardı, Esenler’de bir işçi atölyede öldü

İstanbul’u etkisi altına alan sağanak hem can aldı hem de su baskınlarına neden oldu. Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran yağış Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Eyüp, Şişli, ve Alibeyköy’de daha etkili oldu. Yağmur yüzünden Gaziosmanpaşa’da Küçükköy, Karadeniz Mahallesi ve Yıldıztabya, Esenler’de Çinçin Deresi ve Eyüp’te Alibeyköy ile Bağcılar ilçesinde 300’e yakın ev ve iş yerini su bastı. İtfaiye ekipleri, Gaziosmanpaşa’da 20, Bağcılar’da da 73 kişiyi mahsur kaldıkları binaların bodrum katlarından kurtardı. Esenler’de su baskınına uğrayan bir tekstil atölyesinde mahsur kalan üç kişiyi vatandaşlar kurtardı. Azeri uyruklu Aydın İsmailov ise hastanede öldü.

Tramvay seferleri aksadı

Yollarda biriken sular nedeniyle sürücüler de zor anlar yaşadı. Yoğun yağış pek çok İstanbullu’nun yollarda kalmasına neden oldu. İkitelli Başakşehir’de bir ihbara giden ve su birikintisinde mahsur kalan bir ambulans da itfai-yenin müdahalesiyle kurtarıldı. Ayrıca yollarda meydana gelen 450’den fazla kaza yüzünden trafik de kilitlendi. Yoğun yağış Aksaray-Esenler Tramvay seferlerinin de aksattı.

Otoparkları su bastı

Bu arada, Maslak’taki İstinyePark ile Levent’teki Kanyon ve Bahçeşehir’deki Prestige Mall alıveriş merkezlerinin otoparkları da su baskınına uğradı. Bazı vatandaşlar müdahalede yetersiz olduklarını düşündükleri itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. Metrekareye düşen yağış miktarı ise şöyle oldu: Alibeyköy: 105, Beykoz Çavuşbaşı 62, Terkos 43, Balmumcu 47, Darlık 33 kilo.

Televizyon yayınları da kesildi

İstanbul’u teslim alan şiddetli yağmur, televizyon yayınlarını da kararttı. Yağmur nedeniyle sık sık yaşanan elektrik kesintileri yüzünden Digiturk yayınları bir süre izlenemedi. Uydudan izlenen bazı kanallarda da kesilmeler oldu.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER...