BIST 10.166
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.451,74
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan laiklik tanımı

Erdoğan "Asla laikliği din düşmanlığı olarak görmüyoruz" dedi ve;

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pendik Belediyesi’nin yaptırdığı Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışında konuştu. İdareci olduklarını hatırlatan Erdoğan şunları söyledi: “Ülkemizin yüzde 99’u Müslümandır deniyor. Değerli kardeşlerim, biz sadece yüzde 99’un iktidarı değiliz. Biz yüzde 100’ün iktidarıyız. Yani biz Müslüman’a da, Hıristiyan’a da, Musevi’ye de hizmet vereceğiz. Varsa, Budist’e de, ateiste de hizmet vereceğiz. Niye? Çünkü, bizim tarihten gelen devlet terbiyemizin gereği budur.”

AÇ ANAYASAYI BAK

Herhangi bir ayrıma tabi tutmaksızın Türkiye’deki her inanç grubuna eşit mesafede olduklarını belirten Erdoğan, “Zaten laikliğin de amir hükmü budur. Hani bizim üzerimize spekülasyon yapıyorlar ya, ‘Bunlar laikliğe karşı’ filan diye... Aç bizim programımıza bak. Burada laikliği nasıl anladığımızı gör. Peki bunu nereden aldık? Aç 1982 Anayasası’nın gerekçesine bak. Orada ne yazıyorsa, biz şu anda onu uyguluyoruz” diye konuştu.

Başbakan şöyle devam etti: “Asla laikliği din düşmanlığı olarak görmüyoruz, göstermek de istemiyoruz. Ama kimse de laikliğin üzerinden geçinerek, bu ülkede dindar insanlara zulmetmek yoluna gitmesin. Çünkü laiklik bir din değildir, bir yönetim biçimidir. Ha, yönetim biçimi olması anlamında laikliği savunan bir insan olarak karşınızdayım, bunu söyleyeyim. Çünkü birileri, böyle mal bulmuş tipler var, bakarsın saldırmak ister. Kimse alıp da bunu bir yerlere çekmesin.”

(Akşam)