BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.436,25
HABER /  GÜNCEL

Polis olmak istedi şehit oldu

Şehit Güzel'in hayali, polis olmaktı. İHL'li diye olamadı. Ağabeyi duruma isyan etti.

Abone ol

Şırnak'ta 12 arkadaşıyla birlikte şehit düşen Komando Çavuş Bayram Güzel'in baba ocağı, hem bayram tebriği hem taziye için gelenlerle doluyor. 

Şehidin ağabeyi Mehmet Güzel, kardeşinin ortaokul çağlarından beri polis olmak istediğini, ancak imam hatip mezunu olduğu için engellerle karşılaştığını ifade etti. Güzel, kardeşinin hayallerini kıranların utanması gerektiğini söyledi. Bayram'ın ortaokuldayken polislik sınavlarına girdiğini, ancak kazanamadığını ifade eden Güzel, "Liseden sonra arkadaşlarıyla birlikte çift diploma alarak polislik hayalini gerçekleştirmek istedi. Bunun için gerekli yerlere parasını yatırdı. Okula kaydolacağı sırada ise, 'Danıştay'dan karar durduruldu' haberi gelmiş. Bu yüzden polis olamadı. İmam hatip mezunu olduğu için dışlandı, ama şehit oldu." şeklinde konuştu.

Mehmet Güzel, "İmam hatip mezunu olduğu için kardeşimi dışlayanlar baksın, o şimdi bayrağın dibinde yatıyor. Her insana bu bayrak altında yatmak nasip olmaz. O kararı durduranlara da bayrak altında yatmak nasip olmaz. Göklere çıksalar da bu büyük şerefe nail olamazlar. 'Sen imam hatip mezunusun, askere almayacağız.' demiyorlar ama polis yapmıyorlar. Kardeşim artık öbür tarafta hesabını alır. Bayram'ın hayallerini kıranlar utansın. Kardeşim vatanı için canı seve seve verdi. Bir daha dünyaya gelse yine gözünü kırpmadan verir." dedi.