BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.440,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursalı öğrencilerin SBS heyecanı

Bursa'da, Seviye Belirleme Sınavına giren 6. sınıf öğrencileri sınıflarda, veliler ise dışarda ter döktü.

Abone ol

Öğrenciler kadar heyecanlanan veliler, okul önlerindeki kaldırımlara oturarak, sınava giren öğrenciler için dua etti.

Türkiye'de 1 milyondan fazla ilköğretim öğrencisinin girdiği SBS sınavı öğrenciler kadar velileri de heyecanlandırdı. Sabah saatlerinde çocuklarıyla birlikte okullara giden velilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Öğrenciler sınav için sınıflara girerken, veliler de okul önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Kaldırımlara oturan anneler sınava giren çocukları için Kuran-ı Kerim okurken, babalar ise gazete okumayı tercih etti.

Cem Sultan Lisesi'nde sınava giren çocuklarını bekleyen veliler, "Biz de onlar kadar heyecanlıyız. Çocuklar gece boyunca hiç uyumadı. Heyecanla sınavı beklediler. SBS'nin bu sene son olması bizi çok sevindirdi. Onlar ellerinden geleni yaptılar. Bizim de elimizden onlar için şu an dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Umarım tüm öğrencilerimizin sınavı iyi geçer" diye konuştu.

Bu arada polisler, öğrencilerin sınav boyunca konsantrasyonlarının bozulmaması için okul çevrelerinde yüksek sesle müzik dinleyen ve gürültü yapan kişiler ile korna çalan araç sürücülerine müdahale etti.