BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursalı Romanlara dudak uçuklatan ceza!

Bursa'da, 650 polisin uyuşturucu satışı yapan Romanlara yönelik operasyonunda yakalanan 117 kişi hakkında, bin 755 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Abone ol

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Narkotik Büro Amirliği ekipleri, sokakta uyuşturucu satışı yaptıkları belirlenen Romanlara yönelik 6 aydır sürdürdüğü Nevruz operasyonu kapsamında, 12 Mayıs'ta şafak vakti şok baskınlar düzenlendi.

Akreplerle mahalleye giren polis, kimsenin kaçmaması için giriş ve çıkışları tuttu. Narkotik köpeklerinin de katıldığı operasyonda koç boynuzlarıyla kapıları kırılan 81 evde arama yapılırken, binalar abluka altına alındı. Polisin eve girmesiyle uyanan şahıslar, neye uğradıklarını anlayamadan yaka paça gözaltına alındı. Operasyonda, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu toplam 90 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda narkotik köpekleri de şüphelilerin evlerinde uyuşturucu aradı. Baca, çiçek saksıları, bodrum ve yorganları didik didik eden narkotik köpeği Alfa, gizlenen uyuşturucuyu kısa sürede buldu. Operasyon kapsamında; 4 ruhsatsız tabanca, 2 kilogram 250 esrar, 57 adet uyuşturucu hap ve bir miktar Hint keneviri ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 66'sı tutuklandı. Bu arada savcılığın olayla alakalı soruşturması tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten savcı, 66'sı tutuklu toplam 117 kişi hakkında, "uyuşturucu ticareti yapmak ve satmak için uyuşturucu bulundurmak" suçlarından her biri için 15'er yıla kadar hapis talebiyle dava açtı. Satışın şebeke şeklinde yapılmadığı gerekçesiyle şüpheliler hakkındaki davalar peyderpey açıldı. Her bir şüphelinin dosyası, Bursa'daki 5 ayrı ağır ceza mahkemesine dağıtıldı. Zanlılar, önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemelerinde hakim karşısına çıkacak.