BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niğde'de atık ambalajı geri kazanacak

Niğde Belediyesi ile Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün ortak düzenlediği atık ambalajların geri kazanım ve lisans mevzuatı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Abone ol

Ambalaj atıkları olarak nitelendirilen cam, pet şişe, metal, plastik, içecek kutuları, kağıt ve karton gibi maddelerin kaynağında evsel atıklardan ayrı toplanması ve değerlendirilmesi, konularının görüşüldüğü toplantıda, bütün Katı atıkların düzenli bir şekilde depolanması ve ekonomiye kazandırılması konuları ele alındı.

Toplantıda bir konuşma yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Herkes kendi evinin önünü temiz tutarsa şehir komple temiz olur. Çevre temizliği yine çöp toplama alanlarını yani vahşi depolama dediğimiz çöplüklerin ortadan kaldırmasıyla ilgili yüzde 45 ve yüzde 50 oranında çevre bakanlığımızın hibesi, yüzde 50 oranında da Niğde Belediyesi ile beraber 13 tane ilçe ve belde belediyemizin kurduğu bir katı atık birimi var. Katı Arık bertaraf tesisinin yapılmasıyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir temel atma işlemi gerçekleşti. Niğde’mizin etrafında özellikle Niğde Evlerinin etrafında vahşi depolama dediğimiz çöp bidonlarının kaldırılması ve 2 Ekim’den sonra Niğde’nin katı atıklarının taşınmasıyla ilgili bir uygulamaya başlamış olacağız.” dedi.

Çevre ve Orman Müdürü Metin Süzgeç ise, “Çevre Haftası etkinlikleri dolayısıyla çöplerin kullanılması ve ayrıştırılmasıyla alakalı bilgilendirme toplantısı yapmak istedik. Ve Sayın Başkanımızın da katkıları oldu. Çevre hepimizin çevresi, ona hepimiz sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.