BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uluslararası Spor Festivali Fatih'te başladı

Fatih Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan, 'Fatih Uluslararası Spor Festivali' düzenlenen şenlik yürüyüşü ile başladı.

Abone ol

Fatih Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlü tarafından organize edilen Fatih Uluslararası Spor Festivali’nin açılışı için düzenlenen şenlik yürüyüşüne Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali ve Fatih İlçe Emniyet Müdürü Celal Sel ile ilçedeki ilköğretim öğrencileri katıldı.

Yüzlerce öğrenci ellerinde Türk bayrakları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Beyazıt’ta başlayarak, Sultanahmet’teki Mehmet Akif Ersoy Parkı’ndaki Amfi sahneye kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında Bandonun çaldığı 10. Yıl Marşı ile Gençlik Marşı’na öğrenciler eşlik ederken, vatandaşlar da alkışlarla onlara destek verdi. Yürüyüşün ardından Sultanahmet Amfi Tiyatro’da toplanan öğrencilere hitaben konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “İlçedeki öğrencilerimize eğitimde fırsat eşitliği, gelişmiş ülkelerdeki eğitim imkanlarını sunmak için çaba gösteriyoruz. Yaz tatilinin bitimiyle birlikte ilköğretim okullarının tamamını ‘Akıllı Tahtalar’la donatacağız.” müjdesini verdi.

Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, düzenlenen organizasyon ile Fatih’ten başlayan barış mesajlarını tüm dünyaya duyurmak için yola çıktıklarını belirterek, Festival hazırlıklarında emeği geçenleri tebrik etti.

Dubai, Mısır ve Almanya'dan öğrencilerin katılacağı açıklanan ve 14-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan Fatih Uluslararası Spor Festivali’nde, voleybol ve basketbol gibi dallarda turnuvalar düzenlenecek. Festival kapsamında, Atatürk Çağdaş Yaşam Lisesi, Alparslan Ticaret Meslek Lisesi ile Kadir Has Üniversitesi'nde spor müsabakaları, Çukurbostan Yavuz Selim Yaşam Merkezi'nde oyun ve spor müsabakaları ile Topkapı Müzesi, Ayasofya Müzesi, Dolmabahçe Sarayı'na ziyaretler yer alıyor.