BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gediz'de adres karmaşası bitiyor

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Adrese Dayalı Nüfus Sistemi'ne geçilmesi nedeniyle değişen sokak ve kapı numaraları yenileniyor.

Abone ol

Adrese Dayalı nüfus Sistemine geçilmesi nedeniyle numarataj sisteminde yenilemeye giden Gediz Belediyesi, cadde ve kapı numaralarını değiştiriyor.

İlçede değişen yeni kapı numaralarında mahalle isimleri ile sokak numaraları da yer alıyor.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu “Gediz Belediyesi, Kent Bilgi Sistemine geçmesiyle birlikte birçok düzensizliğin de önüne geçmiştir. Bunların başında ülkemiz tarafından uygulamaya alınan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi gelmektedir. Yeniliklerde öncü olan belediyemiz, Kent Bilgi Sistemi ile şehir içerisinde numarataj çalışması yaparak cadde, sokak ve kapı numaralarında da değişikliğe gitti. Başarırıyla gerçekleştirilen bu çalışmanın son aşaması olan kapı numarası levhalarının üzerinde mahalle ve sokak isim ve numaralarının yazılması kararını aldık ve uygulamaya geçtik.

Dayınlar Mahallesinden başlamak kaydı ile tüm şehrimizde kapı kapı dolaşarak yeni levhaların çakım işlemleri yapılmaktadır. Alüminyum malzemeden üretilen yeni kapı numara levhalarından vatandaşlarımızda kendi adreslerini rahatlıkla görebileceklerdir. Böylece vatandaşımızın yeni adresini öğrenmesi için sadece kapı numara levhasına bakması kafi olacaktır.

Yıllarca yaşanan adres kargaşası ortadan kalkmış oldu. Yine bir ilki gerçekleştiren belediyemiz birçok belediye tarafından örnek alınacaktır” dedi.