BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  SPOR

Bursa Gençler yenişemedi!

Bursaspor ile Gençlerbirliği, oynadıkları hazırlık maçında 1-1 berabere kaldı.

Abone ol

Yeni sezon hazırlıklarını Nevşehir'de sürdüren Bursaspor ile Gençlerbirliği, oynadıkları hazırlık maçında 1-1 berabere kaldı.

Bursaspor ile Gençlerbirliği arasında Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 3 No'lu Çim Saha'da oynanan karşılaşmayı, Hadi Dedeoğlu, Cem Doğanay ve Hakan Durmaz hakem üçlüsü yönetti. Karşılaşmaya Bursaspor Ömer, Hasan Yiğit, İsmail Güldüren, Ömer Erdoğan, Sumulikoski, Cumhur, Orhan, Frasineanu, Burak, Sinan Kaloğlu ve Volkan 11'i ile başlarken, Gençlerbirliği ise sahaya Gökhan, Erkan, Risp, Traure, Eren, Ayman, Mehmet Nas, Mehmet Çakır, Erhan, Okan ve İsaac 11'i ile çıktı. Bursaspor'da sakatlığı süren Pancu ise, bu maçta forma giymedi. Karşılaşmaya her iki takımda hızlı başlarken, maçta ilk golü Bursaspor buldu.

Maçın 32. dakikasında Frasineanu'nun köşe atışında ceza sahasında iyi yükselen Ömer Erdoğan, topu kaleci Gökhan'ın solundan ağlara gönderdi. Golün ardından Bursaspor kalesine yüklenen Gençlerbirliği, aradığı golü 44. dakikada buldu. Ani gelişen Gençlerbirliği atağında Okan'ın pasında ceza sahası önünde topla buluşan Ayman'ın sert şutunda defansa çarpan meşin yuvarlak, kaleci Ömer'in bakışları arasında ağlarla buluştu. Karşılaşmanın ilk yarısı, bu golle 1-1 berabere sona erdi.
Maçın ikinci yarısına her iki ekip de oyuncu değişiklikleri ile başladı.

Bursaspor'da İsmail Güldüren'in yerine M. Yılmaz, Orhan'ın yerine Veli, Cumhur'un yerine İbrahim, Frasineanu'nun yerine Mehmet Türkmehmet, Sinan'ın yerine Serkan ve Burak'ın yerine Ömer Kaplan sahada yer aldı. Gençlerbirliği'nde ise ilk yarıdaki kadro Risp dışında tamamen değişti. Başkent ekibi sahaya Recep, Tuna, Murat, Risp, Ümit, Sedat, Hakan, Engin, Ali Cansun, Mihael Nicoise ve David Solomon ile çıktı. İkinci yarı karşılıklı ataklarla geçerken, maçın 84. dakikasında M. Yılmaz'ın, Mihael Nicoise'yi düşürmesi ile Gençlerbirliği penaltı kazandı. Kazanılan penaltıyı kullanan Sedat'ın şutunda kaleci Ömer, gole izin vermedi. Geri kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 berabere sona erdi. Karşılaşmada özellikle Bursaspor'un yeni transferi Sumulikoski, henüz kampa yeni katılmasına rağmen sergilediği futbolla göz doldurdu.

Bursaspor Teknik Direktörü Raşit Çetiner, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, hazırlık maçlarının bir ölçü olmayacağını ve ileride daha iyi bir takım olacaklarını söyledi. Çetiner, Süper Lig fikstür çekimi ile ilgili olarak da, "İç sahadaki maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Kendi sahamızdaki maçlardan puan vermezsek hedefimize ulaşırız. Özellikle ilk maçımız olan Ankaragücü karşılaşmasını mutlaka almamız gerekiyor. Lige moralli başlamak çok önemli" diye konuştu.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, yeni sezon hazırlıkları kapsamında ilk hazırlık maçını oynadıklarını ve takımının yorgunluğunun bu maçta gözlendiğini söyledi. Takım kadrosunun ilerleyen haftalarda oluşmaya başlayacağını da kaydeden Bakkal, "Bu daha ilk maçımız. Futbolcularımız oldukça özverili oynadılar. Son derece memnunum" dedi. Bakkal, fikstür ile ilgili olarak ise, "Bizim için iyi oldu. Lige derbilerle başlamak güzel olacak. Bunu avantaja çevirmeliyiz" şeklinde konuştu.