BIST 8.717
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,38
HABER /  GÜNCEL

Nezarethaneler doldu taştı

Kuşadası'nda yakalanan yabancı uyruklu hayat kadınları nezarethaneleri tıka basa doldurdu

Abone ol

Aydın'ın Kuşadası ilçe merkezi ve kıyı kesimlerinde yapılan fuhuş operasyonunda gözaltına alınan yabancı uyruklu 120 kadın, Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne getirildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan kadınlar, Kuşadası'ndaki işlemlerinin ardından 2 otobüsle Aydın'a gönderildi. Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne getirilen kadınların sayısının çok olması ve nezarethanenin yetersiz kalması nedeniyle, başka bir yerde yakalanıp aynı yere getirilen 23 kaçak, asayiş müdürlüğü nezarethanesine konuldu.

Otobüslerle getirilen kadınlar, gazetecilerin resim çekmemesi için otobüslerden inmek istemedi. Kadınlarla birlikte çok sayıda çanta, valiz ve diğer malzemeler, polisler tarafından karakol içine taşındı. Aydın Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kadınların bürokratik işlemlerinin ardından, sınırdışı edileceklerini söylediler.

Kuşadası'nda 12 otel ile Davutlar ve Güzelçamlı beldelerinde 4 Temmuz tarihinde başlatılan fuhuş operasyonunda, toplam 120 yabancı uyruklu kadın ile bunları pazarladıkları öne sürülen 20 zanlı yakalanmıştı.