BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

TEMde facia ucuz atlatıldı

İstanbul'dan İzmit istikametine giden bir yolcu otobüsünde çıkan yangın korkuttu.

Abone ol

TEM Otoyolu'nun Kocaeli'nin Gebze İlçesi Dilovası mevkiinde, İstanbul'dan İzmit istikametine giden bir yolcu otobüsünde çıkan yangın korkuttu. Şoförün dikkati sayesinde otobüsteki 55 yolcu ölümden döndü.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan İzmit istikametine gitmekte olan Efe Tur Seyahat'e ait olan, Turgut Keleş (30) yönetimindeki 41 E 0707 plakalı yolcu otobüsü, Gebze'nin Dilovası Beldesi mevkiine geldiğinde, motor kısmında ilk belirlemelere göre elektrik kontağı sonucu yangın çıktı.

Arkasından gelen şoförlerin sellektörle uyarması sonucu, otobüsün arkasında başlayan yangını erken fark eden şoför Turgut Keleş, hemen otobüsü emniyet şeridine çekerek, yolcularını tahliye etti. Boşaltma sırasında, kapılarda yığılma olunca, paniğe kapılan bazı yolcular ise otobüsün arka camlarını kırarak, kendilerini dışarı attı. Yolcuların tamamen boşaltılmasının ardından, şoför ve muavin, yangın tüpleriyle, motor kısmında başlayan yangına hemen müdahale ederek, büyümeden söndürdüler.

Olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekibi de, söndürülmüş olan yangına, bir süre daha müdahale ederek, soğutma yaptı. Yangın sonucu yolda kalan yolcular ise, hemen arkadan gelen başka bir otobüse bindirilerek, İzmit'e gönderildi.

Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı yangında, otobüsün motor kısmı ve arka bölümünde büyük çapta maddi zarar meydana geldi.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmaya ise devam ediliyor.