BIST 8.802
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,27
HABER /  DÜNYA

Papayı NATO koruyacak

Papa 16. Benediktus'un, yarın başlayacak olan İspanya yolculuğunda NATO koruyacak

Abone ol

Roma Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un, yarın başlayacak olan İspanya yolculuğu için alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde, NATO'ya ait bir radar uçağı İspanyol hava sahasını denetim altında tutacak.

İspanyol hükümetinin, Papa'nın 2 gün sürecek olan yolculuğu süresince ülke sahasının güvenlik ve iletişim bağlamında denetim altında tutulması için özel uçak talebine NATO'dan olumlu yanıt geldiği belirtildi. Valencia semalarını kontrol altında tutacak olan NATO'ya ait 2 Awacs uçağının İspanya'ya ulaşmış olduğu da kaydedildi.

Vatikan, İspanya'nın 8 binin üzerinde güvenlik görevlisini seferber edeceği yolculuğun yaklaşık 4 bin gazeteci tarafından izleneceğini de açıkladı. Öte yandan Vatikan'daki kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Valencia kentinde Papa'nın yönetiminde düzenlenecek olan ayine, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun katılmayacağı da kesinleşmiş durumda.

Ayine, İspanya Başbakan Yardımcısı Maria Teresa Fernandez de la Vega'nın da katılmayacağı öğrenildi. İspanyol hükümetinin, ayinde Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos başkanlığında bir heyet tarafından temsil edileceği bildirildi.

Papa 16. Benediktus'un yarın Valencia Havalimanı'nda İspanya kraliyet ailesi mensupları ve Başbakan Zapatero tarafından karşılanması bekleniyor. Ayine katılmayacak olan Zapatero'nun, akşam saatlerinde Valencia Başpiskoposluğu binasında Papa tarafından kabul edileceği kaydedildi.