BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

TARİŞte şok operasyon!

TARİŞ Pamuk Birliği, Genel Müdür Sebahattin Gazanfer'i görevden aldı

Abone ol

TARİŞ Pamuk Birliği, yazılı açıklama yaparak Genel Müdür Sebahattin Gazanfer'in Pamuk Birliği'ndeki genel müdürlük görevinden alındığını açıkladı.

Birlikten yapılan açıklamada, Gazanfer ile ''son zamanlarda uyumlu çalışma gösterilemediği'' belirtilerek, Gazanfer'in aldığı bazı kararlarla birliği zarara uğratması nedeniyle bu kararın verildiği aktarıldı. Açıklamada kararın sadece Pamuk Birliği tarafından alındığını, genel müdürlük hizmetinin müşterek olarak alındığı incir ve üzüm birliklerinin bu konuda kendi tasarrufları doğrultusunda karar vereceği belirtildi.

Kararla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Genel Müdür Sebahattin Gazanfer, kararın kendisine bugün ulaştığını, bir seyahatte olması nedeniyle konuyu iyi irdeleyemediğini bildirdi.

Pamuk Birliğini zarara uğrattığı yönündeki iddianın kabul edilemez olduğunu söyleyen Gazanfer, şunları kaydetti: ''Hukuken sakat ve haksız bir karar alındı. Şahsıma yöneltilen suçlamaları kabul etmek mümkün değil. Kararı, Pamuk Birliği Başkanı Basri Özçoban'ın şahsıma yönelik olumsuz tutum ve davranışlarının bir sonucu olarak görüyorum. Haziran ayında 3 birliğin ortak kararıyla görev süremin uzatılması kararıyla daha bir ay geçmeden ortaya atılan birliği zarara uğrattığım gerekçesi bağdaşmamaktadır. Birliği zarara uğratıcı herhangi bir icraatım olmadığı gerçeği bir yana zarara uğratılmasına yönelik her türlü teşebbüsün gerektiğinde tek başına karşısında oldum. Birliğin zarara uğratıldığı iddiası varsa bunun sorumluluğu tüm yönetim kurulu üyelerine aittir. Ben, binlerce ortağın alınteriyle kazanılmış olan değerlerin korunması için her tür çabayı sarfettim.''

-BELİRSİZLİK-

TARİŞ'in tarihinde böyle bir olayın ilk kez yaşandığını, bundan sonraki dönemde ne olacağının gelecek dönemde belli olacağını kaydeden Gazanfer, kişisel haklarına yönelik suçlamalarla ilgili yasal haklarını kullanacağını söyledi. Ortaya atılan gerekçenin bu kararın alınmasını gerektirecek durumda olmadığını savunan Gazanfer, ''Bundan sonra önemli olan TARİŞ birlikteliğidir. Kişiler geçicidir. Bu karar alınmadan sonuçlarına ilişkin her tür sorumluluğun alınması gerekiyordu. Kararın yanlışlığı zaman içinde anlaşılacaktır'' diye konuştu. Gazanfer, diğer birlik başkanlarının konu hakkındaki görüşleri konusunda yorum yapmak istemediğini de sözlerine ekledi.

-''DİĞER BİRLİK BAŞKANLARI-

Konuyla ilgili İncir Birliği Başkanı Günerçin Azbazdar açıklama yapmazken Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, alınan karardan haberdar olmadığını söyledi. Türker, ''Konu hakkında bilgimiz yok, haberi gazetecilerden öğrendik. Konuyla ilgili Pazartesi günü açıklama yapacağız'' dedi. Pamuk Birliği'nde Gazanfer'in görevine Genel Müdür Yardımcısı Hasan Aydın Algan'ın vekalet ettiği bildirildi.

Bundan sonraki dönemde incir ve üzüm birliğinin, genel müdürün görevden alınması kararına katılmaması halinde belirsiz bir durumun ortaya çıkacağı belirtildi. Ortaya çıkan durumla ilgili ana sözleşmeye bakılarak bir karar verilmeye çalışılacağı ifade ediliyor. TARİŞ çatısı altındaki Zeytin ve Zeytinyağı Birliği geçen yıl aldığı kararla genel müdürlüğün de aralarında bulunduğu müşterek kadrolardan çıkma kararı almış ve ayrı bünyede faaliyet göstermeye başlamıştı.