BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.427,60
HABER /  GÜNCEL

Fuhuşa ağır darbe indirildi

Kuşadası'nda yapılan fuhuş operasyonunda, gözaltına alınan kadın sayısı 120 oldu

Abone ol

Kuşadası ilçe merkezi ve sahil kesimlerinde yapılan fuhuş operasyonunda, gözaltına alınan yabancı uyruklu kadın sayısı, 120'ye yükseldi.

Alınan bilgiye göre, operasyon kapsamında gözaltına alınan kadınlar, bugün Kuşadası'ndan, otobüslerle Aydın İl Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi. Pasaportu ve vizesi bulunmayan kadınların, sınır dışı edilmek üzere Aydın Cumhuriyet Savcılığına çıkarılacakları bildirildi. Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde bulunan ve kadınları pazarladıkları öne sürülen 20 zanlının ise gözaltı sürelerinin uzatıldığı, soruşturmaların tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Zanlıların üzerinden 7 ruhsatsız tabancanın yanı sıra çok sayıda mermi ve uyuşturucunun ele geçirildiği kaydedildi. Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yabancı uyruklu kadınların iş vaadiyle Türkiye'ye getirilerek fuhşa zorlanmasında rol alan kişilerin tümünün yakalanmasına kadar operasyonların süreceğini bildirdi.

İlçede 12 otel ile Davutlar ve Güzelçamlı beldelerinde 4 Temmuz 2006 tarihinde başlatılan fuhuş operasyonunda, ilk aşamada 80 yabancı uyruklu kadın ile bunları pazarladıkları öne sürülen 20 zanlı yakalanmıştı.