BIST 10.320
DOLAR 32,18
EURO 35,09
ALTIN 2.462,55
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu hafta dört film vizyonda

Aralarında 'Acı tatlı hayat'ında bulunduğu dört yeni film gösterime giriyor.

Abone ol

'Kayıp Şehir'

Yönetmen:
Andy Garcia
Oyuncular:
Andy Garcia, Inés Sastre, Tomas Milian...
Tür: Dram
Süre: 143 Dk.
Yapım Yılı: 2005

Andy Garcia son filmi “The Lost City"de (Kayıp Şehir) hem başrol oyuncusu hem de yönetmen olarak yer alıyor. Film, Garcia'nın memleketi Küba"ya dramatik, tarihi ve romantik bir saygı duruşu niteliğinde. Küba"nın usta romancısı Guillermo Cabrera Infante"nin yazdığı film, kaderleri devrim kargaşası içindeki bir ulusa bağlı olan bir ailenin, üç erkek kardeşin ve güzel bir kadının öyküsünü konu alıyor.

1958"de, Havana şehri Karayibler"in Paris"idir. Gündüzleri parlak güneş ışığının yaktığı şehri geceleri de eğlence yerlerindeki tutku ve müzik kucaklamaktadır. Ama lüksün ve zevkin hüküm sürdüğü tropik şehirde her şey iyi gitmemektedir. Ülke için için kaynamaktayken, kendi aleminde yaşayan, çağdaş bir Nero olan diktatör Fulgencio Batista, Küba"nın gırtlağına bastırmaktadır. Bu sırada yer altına inen umutsuz şehirliler silahlanmaya başlamış, Fidel Castro"nun ve Ernesto "Che" Guevara"nın devrimci M26 güçleri Havana"ya gitmek için gerekli plan ve hazırlıkları yapmaktadırlar.

İşte bu sırada Havana'nın en klas gece kulübü El Tropico"nun sahibi Fico Fellove, ailesini, kulübünü ve bir kadının sevgisini elinde tutabilmek için mücadele etmektedir. Kargaşadan uzak kalmayı dilese de, Fico yavaş yavaş çevresini saran tarihi olayların içine çekilir. Bir ailenin bölünüşüne, bir kültürün yok oluşuna ve insanların dönüşümüne onun gözleri ve kulaklarından tanıklık edeceksiniz...
'Acı Tatlı Hayat'

Yönetmen:
Ji-woon Kim
Oyuncular:
Jeong-min Hwang, Ku Jin, Hae-gon Kim...
Tür: Aksiyon - Drama
Süre: 120 Dk.
Yapım Yılı: 2005

Seul"un gökdelenleri arasında lüks bir otelin teras restoranı Sun-Woo için bir kaledir. Hayatını çalıştığı yerin mükemmelliğine adamış ve patronu Kang Başkan"ın tam güvenini kazanmıştır. Hiçbir zaman neden sorusunu sormadan gösterdiği mutlak sadakati ve işindeki mükemmeliyetçiliği onu patronun adamı yapmıştır. Kang Başkansa kurallara aykırı davrananları sorgusuz sualsiz cezalandıran sert bir patrondur. fakat kimseye söyleyemediği bir sırrı vardır. Genç sevgilisi Hee-Soo...

Patron Sun-Woo"yu kız arkadaşının başka bir ilişkisi olup olmadığını öğrenmesi için görevlendirir. Sun-Woo izlemeye başladığının üçüncü günü kızı başka bir erkekle yakalar. Bu durumun cezası ölüm olarak belirlenmiştir fakat Sun-Woo bir anda yapamayacağına karar verir. Kang kızgındır ve adamlarına Sunwoo"yu yakalamalarını emreder. Çelik gibi sinirlere sahip olan Sunwoo, tek başına önceki gün kardeş bildiği çete ile savaşır...

Yönetmen Ji-woon Kim, "Karanlık Sırlar"la sinemalarımıza daha önce de konuk olmuştu. "Acı Tatlı Hayat", Güney Kore sinemasının genç temsilcilerinden olan yönetmenin dördüncü uzun metrajlı filmi...

'Bubba Ho-Tep'

Yönetmen:
Don Coscarelli
Oyuncular:
Bruce Campbell, Ossie Davis, Ella Joyce...
Tür: Komedi / Korku
Süre: 92 Dk.
Yapım Yılı: 2002

"Bubba Ho-Tep", kült yazar Joe R. Lansdale"nin Bram Stoker Ödülü"ne aday olmuş olan kısa hikayesinden uyarlandı ve Elvis Presley"e gerçekte ne olduğunun hikayesini anlatıyor. Elvis"i (Bruce Campbell) Doğu Teksas"ta bir huzur evinde, ölümünden yıllar önce bir başkasıyla kimlik değiştirir ve bir daha gerçek kimliğine asla kavuşamaz. Elvis, aslında Başkan John F. Kennedy olduğunu düşünen bir başka huzur evi sakiniyle birlik olur ve bu iki yaşlı kurt, mutlu huzur evini kendine yeni av alanı olarak seçmiş olan iblis bir Mısır mumyasına karşı savaşırlar.

David Lynch"in de aralarında olduğu birçok yönetmenin ilgisini çeken Joe R. Lansdale"in hikayeleri, sonunda Don Coscarelli tarafından beyazperdeye uyarlandı. Coscarelli diyor ki; "Hemen hemen her gerçek fan Elvis"in bir klozette oturarak, aklını kaybetmiş biçimde kendini kaybettiğine ve ölüp gittiğine inanmak istemez. Bu yüzden ölümünün ardından yaşadığına dair bir çok işaret belirir. Elvis bir kahraman gibi can vermeliydi. Jack Kennedy"le beraber ruh emici bir Mısır mumyasıyla savaşmaktan daha iyi ne olabilirdi ki?
'Kumpanya'

Yönetmen:
Robert Altman
Oyuncular:
Neve Campbell, Malcolm McDowell, James Franco...
Tür: Müzikal-drama
Süre: 112 Dk.
Yapım Yılı: 2003

Robert Altman, Oscar ödüllü "Gosford Park"la yakaladığı enfes başarıyı; bale dünyasını gözler önüne getiren "The Company" (Kumpanya) ile devam ettiriyor.

Robert Altman, "Kumpanya" ile dans dünyasına doğaçlama tarzı, değişkenliği ile imzasını atıyor. Filmde izleyicilere dans dünyasındaki günlük çalışmaların zorluğu, yoğun çalışmaların büyük baskısı, dansçıların dayanıklı bünyeleri, dansların şaşırtan, heyecanlandıran ve canlı güzelliği samimi bir dille anlatılıyor.

Dünyaca ünlü Joffrey Ballet of Chicago işbirliğiyle çekilen filmde dans grubunun tek oyuncusu "Scream" filmlerinden de hatırlayacağınız Neve Campbell.