BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.493,00
HABER /  DÜNYA

ABDye saldırı son anda önlendi

11 Eylül'de ağır bir kayıp yaşayan ABD az kalsın ikinci bir felaketle burun buruna kalıyordu.

Abone ol

Amerikalı yetkililer, teröristlerin New York kentindeki tünellere yönelik bir saldırı planının ortaya çıkarılarak, saldırının engellendiğini bildirdi.

AP ajansının haberine göre, ismi açıklanmayan iki güvenlik yetkilisi, radikal unsurlar tarafından kullanılan internetteki sohbet odalarını izleyen Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarının son aylarda, New York'un ana ulaşım ağlarını imha ederek kentin ekonomisine darbe vurulması planını ortaya çıkardığını kaydetti.

Lübnanlı yetkililerin ABD'nin talebiyle saldırının planlayıcılarından birini tutukladığını söyleyen Amerikalı bir yetkili, planlanan saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti, başka ayrıntı vermedi.

Londra'da geçen yıl ulaşım sisteminin hedef alındığı, 52 kişinin öldüğü bombalı saldırıların yıldönümünde New York'ta da tünelleri hedef alacak saldırı planından ilk kez New York Daily News gazetesinin bugünkü sayısında bahsedildiği belirtilen AP'nin haberine göre, FBI tarafından yapılan kısa bir açıklamada ise New York ulaşım sistemine ya da ABD'nin herhangi bir yerine yönelik şu an bir tehdit olduğuna ilişkin belirti bulunmadığı kaydedildi.