BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.246,95
HABER /  GÜNCEL

Azdavayda GÖÇÜK FACİASI

Maden ocağında meydana gelen göçük altında kalan 1'i mühendis 2 kişinin cesedi çıkartıldı.

Abone ol

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde özel bir şirkete ait taş kömürü maden ocağında meydana gelen göçük altında kalan 1'i mühendis 2 kişinin cesedi çıkartıldı.

Göçük altındakileri kurtarmak için girdikleri maden ocağında zehirlenen 6 işçi de hastanede tedavi altına alındı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Azdavay'a bağlı Bakırcı köyü yakınlarında özel bir şirkete ait taş kömürü maden ocağında öğle saatlerinde, yerin yaklaşık 150 metre altında meydana gelen göçüğün altında kalan şirket yetkilisi Selim Demir ile maden mühendisi Huriye Güney'i kurtarmak için başlatılan çalışmalar yaklaşık 5.5 saat sürdü.

Özel giysiler giyen ve gaz maskeleri takan arama-kurtarma ekipleri, maden ocağına girerek başlattıkları çalışma sonucu, göçük altında kalan Selim Demir ve Huriye Güney'in cesetlerine ulaştı. Demir ve Güney'in cesetleri, ekipler tarafından maden ocağından çıkartıldı.

Göçüğün meydana geldiği sırada şirket çalışanlarından Eşref Baran, Zeki Baran, Mahir Kayıkçı, Sami Yalçın, Satılmış Davulcu ve Ercan Nadulcuk isimli işçiler Demir ve Güney'i kurtarmak için maden ocağına girdiler. Bu işçiler, maden ocağındaki gaz sızıntısı nedeniyle zehirlendiler.

Zehirlenen 6 işçi, ambulanslarla Azdavay Sağlık Merkezi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Yetkililer, söz konusu işçilerin sağlık durumlarının şu anda iyi olduğunu kaydettiler. Öte yandan, maden ocağındaki göçüğün grizu patlaması sonucu meydana geldiği bildirildi. Olayda ölen Selim Demir'in, yaklaşık 3 ay önce ihaleyle aldığı ocağın faaliyete geçirilmesi için çalışmalar sürdürdüğü ve ocağın henüz faaliyette olmadığı öğrenildi.