BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.437,65
HABER /  SPOR

Blattere liyakat nişanı

Almanya Başbakanı Merkel, FIFA Başkanı Blatter'e, Federal Liyakat Nişanı taktı

Abone ol

FIFA Başkanı Joseph S. Blatter, Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler tarafından kendisine layık görülen Federal Liyakat Nişanı'nı, Almanya Başbakanı Angela Merkel'den aldı. Angela Merkel, Başbakanlık'ta düzenlenen törende Joseph S. Blatter'e, Almanya'nın en önemli nişanlarından biri olan Federal Liyakat Nişanı'nı verdi.

Merkel, burada yaptığı konuşmada, tüm FIFA yönetimine, Almanya'ya duydukları güvenden dolayı teşekkür etti. Merkel ayrıca, Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Franz Beckenbauer'e, Dünya Kupası'nı Almanya'ya getirdiği, Federal İçişleri Bakanı'na da güvenliği başarılı sağladığı için teşekkür etti.

Blatter de yaptığı teşekkür konuşmasında, Almanya'nın çok iyi bir Dünya Kupası düzenlediğini belirterek, farklı kültür ve dinlerden insanların biraraya gelerek ırkçılığa ''hayır'' demelerinin futbolun en güzel yanı olduğunu söyledi. Blatter, Federal Liyakat Nişanı'nı almaktan büyük mutluluk duyduğunu, bunu tüm ''FIFA ailesi'' adına aldığını kaydetti.

Beckenbauer de, Dünya Kupası boyunca farklı ülkelerden insanların biraraya gelerek birbirlerini kucaklamalarından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Beckenbauer ayrıca, ''Farklı kültürlerden ve dinlerden insanlar burada biraraya geldi. Kendilerini burada çok rahat hissettiler. Birbirleriyle ne denli yakınlaştıklarını 9 ay sonra göreceğiz'' biçiminde espri yaptı.

Beckenbauer daha sonra, FIFA'nın Alman hükümetine hediyesi olan camdan bir kupayı Başbakan Merkel'e teslim etti. Başbakanlık'taki törene, bazı Alman bakanların yanısıra çok sayıda FIFA yöneticisi de katıldı.