BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.430,35
HABER /  GÜNCEL

Burası bildiğiniz gibi değil

Tuzla’da hizmet vermeye başlayan Orhanlı Polis Merkezi, personeline sağladığı alışılmadık imkanları ile adeta bir spor merkezini andırıyor.

Abone ol

Hayatlarında ilk defa sauna ve fitness salonu gibi imkanlardan profesyonel öğreticiler yardımıyla yararlanan polis memurları, formda kalarak daha verimli çalışma imkanı buluyor. Gün boyu asayiş sağlamak için ter döken polisler, sauna ve fitness salonunda yorgunluk atıyor.

Bölgenin polis sorumluluk alanına bağlanması ile geçtiğimiz aylarda Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne devredilen Tuzla Jandarma Karakolu, başta Tuzla Belediyesi’nin ve ilçedeki hayırsever vatandaşların katkılarıyla baştan sona yenilendi. Orhanlı Polis Merkezi Amirliği olarak faaliyete geçen binaya, Tuzla İlçe Emniyet Müdürü Halid Serdar Uçan'ın girişimleriyle fitnes salonu, sauna ve buhar banyosu gibi alanlar da dahil edildi. .

Önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacak Orhanlı Polis Merkezi’nin sıra dışı imkanları daha şimdiden birçok polisin dikkatini çekiyor. Mesai saatleri dışında polis merkezine gelen polis memurları özellikle sauna ve fitnes merkezinin imkanlarından faydalanarak yorgunluklarını atmanın yanı sıra formlarını da koruyarak daha verimli hale geliyor. Bir çoğunun hayatlarında ilk defa tanıştıkları fitnes merkezi ve sauna gibi imkanlardan yararlanmaktan oldukça memnun olduklarını söyleyen polis memurları sağlanan imkanlardan dolayı İlçe Emniyet Müdürü Halid Serdar Uçan’a da teşekkür etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’ den gönderilen uzmanların gözetiminde ağırlık, Koşu bandı ve daha birçok aletle spor yapma imkanı bulan memurlar bu sayede zinde kaldıklarını ve daha verimli çalıştıklarını söyledi.

Tuzla İlçe Emniyet Müdürü Halid Serdar Uçan, harabe halde teslim aldıkları hizmet binasını Tuzla Belediyesi ve hayırsever vatandaşların yardımı ile kısa sürede baştan sona yenilediklerini kaydetti. Uçan, şöyle konuştu: “Ben 12 seneden bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Spor A.Ş.’nin tesislerinden faydalanmaktayım. Tuzla’ya İlçe Emniyet Müdürü olarak atanınca personelimizin de böyle imkanlardan faydalanması için hizmet binasının tadilatına fitnes salonu, buhar banyosu ve sauna gibi alanları dahil ettik. Bunu yaparken arkadaşlarımızın verimliliğini ve motivasyonunu arttırarak evlerine dinlenerek gitmelerini amaçladık. Spor A.Ş.’ye de bu faaliyetleri bilinçli olarak yapabilmek amacıyla bir uzmanın tahsis edilmesi için ricada bulunduk, onlar da bu isteğimize olumlu yanıt vererek bir hocayı gönderdiler. İmkanlardan yararlanmak için gelen memur sayısı hızla artmakta, ayrıca diğer ilçelerimizden gelerek buradaki imkanlardan yararlanmak isteyen memurlarımızı da bekliyoruz.”

Diğer yeniliklerle de dikkat çeken polis merkezinde gelen vatandaşlar giriş kapısında yapacakları işlemlere göre verilen renkli kartlarla yönlendiriliyor. Bina girişinden itibaren elindeki kartın rengini takip eden vatandaşlar istedikleri birimlere rahatça ulaşarak işlemlerini gerçekleştiriyor. Polis merkezindeki tüm birimlerin ifade alma odaları sesli ve görüntülü olarak 24 saat kayıt altına alınırken, 80 kişilik konferans salonundan polisin yanı sıra çevredeki esnaf da yararlanarak toplantılarını gerçekleştiriyor. Nezarethanelerde ise gözaltındaki kişiler için hazırlanan duş alanları da ayrıca dikkat çekiyor. Raylı dolap sistemlerinin bulunduğu arşiv odasında ise yıllar sonra bile dosyaların kolaylıkla bulunabilmesi için gereken her şey düşünülmüş.

Önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacak olan hizmet binası 6 aylık bir tadilat çalışması sonucu yaklaşık 900 bin lira harcanarak tamamlandı.