BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

1 Nisan şakası değil okkalı zam geldi

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu elektrik fiyatlarına yüzde 8.1 oranında zam yaptı. Fiyatlar 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak.

Abone ol

İNTERNETHABER- Zam sağanağı sürüyor. Akaryakıtın 10 günde 3 kez zamlanmasının ardından bu kez elektrik fiyatlarına okkalı bir zam geldi. Zamlı tarife yarından itibaren yürürlükte. 1 Nisan şakası değil, elektrik faturaları yeni zamla çarpacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yarından geçerli olmak üzere, kilovatsaat (kWh) bazında, vergi ve fonlar dahil olmak üzere nihai tüketicinin kullandığı elektrik fiyatlarında ağırlı ortalama olarak yüzde 8,1 oranında artış yapıldığını bildirdi.
En yüksek zam evlerde kullanım için oldu.

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada, kurulun bugünkü toplantısında elektrik perakende satış fiyatlarını oluşturan maliyetlerdeki değişimler ile Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi'nin (TETAŞ) tarife teklifinin değerlendirilerek karara bağladığı kaydedildi.

Açıklamada, bu çerçevede 1 Nisan 2012 tarihinden geçerli (yarın) olmak üzere, kWh bazında, vergi ve fonlar dahil olmak üzere nihai elektrik fiyatlarının ağırlıklı ortalama olarak yüzde 8.1 oranında arttığı kaydedildi.

İŞTE ZAM ORANLARI VE YENİ FİYATLAR;
                              
Mesken ..................yüzde 9,26..........32,515 kuruş
Sanayi....................yüzde 8,71...........26,672 kuruş
Ticarethanelerde....yüzde 4,33..........33,253 kuruşa yükseldi.