BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın Kuran cevabı alkışlandı

Kesintili eğitime karşı çıkan Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın hedefindeydi. CHP liderinin Kuran ile ilgili sözlerine Erdoğan işte bu cevabı verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER-  Başbakan Erdoğan, "Annelerimiz oyalı kılıflarla süsler elimize Besmele ile alırız" diyen Kılıçdaroğlu'nu, Kur'an'a süs muamelesi yapmakla eleştirdi. Ardından yaptığı bu açıklamayla uzun süre ayakta alkışlandı.

"Bunlar süslü kılıflarda duvarda asılı kitaptan korkmadılar o kitabın okunup anlaşılmasından korktular."

Kesintili eğitim teklifi Meclis'ten geçti ama tartışması bitmedi. Liderler arasındaki yeni polemik Kuran oldu. Dün TBMM'de tarih yazıldığını ve 28 Şubat'ın en önemli izinin hür irade ile ortadan kalktığını söyleyen Erdoğan, 4+4+4 sürecinde CHP'nin tutumunu sert bir dille eleştirdi.

BAŞBAKAN MEHMET AKİF'İN BU
DİZLERİNİ HATIRLATTI
Başbakan Erdoğan Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Kuran-ı Kerim'le ilgili dizlerini hatılattı.

İşte Ersoy'un Kuran-ı Kerim'le ilgili o şiiri;

İbret alınmaz her gün okuruz ezbere de;
Bir ibret aranmaz mı ayetlerde ?
Ya okur geçeriz bir ölünün toprağına
Ya açar bakarız nazm-ı celilin yaprağına
İnmemiştir hele Kur'an bunu hakkıyla bilin
Ne teze mezara okunmak, ne fal bakmak için

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) 4. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları;

Bu hükümet arkasına karanlık güçleri, mafyaları,çeteleri,cuntaları almadı. Bu hükümet arkasına milleti aldı. IMF'ye olan borç 2.3 milyar dolara kadar düştü, yolsuzlukla bu olur mu?. Biz istersek IMF'nin kalan borcunu hemen öder 'al paranı git' deriz ama buna gerek yok

Bizim başarımızın arkasında millet var. Bugüne kadar milletimizle yürüdüğümüz bu yolda aynen devam edeceğiz.'Bize ben demek' hiçbir zaman bize yakışmaz.Bizim kitabımızda ben yoktur.

Bugüne kadar birlikte yürüdüğümüz kardeşlerimizle ayrılığa düşmeden el ele omuz omuza birlikte yürüyeceğiz.Biz kabine devleti değiliz.

DÜN TBMM TARİH YAZDI

Dün TBMM tarih yazdı. Birkez daha egemenliğin millete ait olduğunu teyit etti. 28 Şubat'ın en önemli izi TBMM'nin hür iradesi ile ortadan kalktı. Dün dayatma,fazişan baskı değil, hür irade galip geldi ve millet egemenliği anlam kazandı.

Duvarında millet kayıtsız,şartsız milletindir ifadesi ilk defa yerini buldu. Buradan birkez de tarih yazan milletvekillerini şahsım adına tebrik ediyorum.

ANA MUHALEFET DOĞRU KONUŞMUYOR

Ana muhalefet partisi aylardır bu düzenlemeye karşı çıktı, bizim haberimiz yok, yok şöyleydi, böyleydi diye anlatıyor. Herşeyden haberleri var ama doğru konuşmuyorlar, aylardır bu düzenlemeye neden karşı çıktıklarını ifade edebilmiş değilller.

Fakat bakla dilin altından çıkıverdi, komisyonlarda sadece engellemeyle uğraştılar ama neden karşı çıktıklarını izah edemediler, çıkmış 12 saat konuşuyor, büyüklerimiz güzel söylemişler 'benim oğlum bina okur, döner döner yine okur' Genel Kurul'da konuştular ortaya gerekçe koyamadılar, grup toplantılarında, mitinglerde konuştular. Tüzükte yazar grup toplantıları Meclis'te grup bölümlerinde yapılır, biz bu hafta Tandoğan'da yapacağız derseniz buna kargalarda güler.

Ama yine birşey söyleyemediler. Bunlar başörtüsünü yasaklamanın ne demek olduğunu bilirler ama başörtülü olduğu için üniversite kapısından çevrilmenin ne olduğunu bilmezler. Bunlar ikna odalarını iyi bilirler ama oradaki kızların hissiyatını bilmezler. Bunlar çocuğunu Kuran kursuna gönderemeyen bir ailenin acısını bilmezler.

CHP'NİN KURAN ANLAYIŞI BU

Ana muhalefet partisinin genel başkanı Kuran-ı Kerim'le ilgili; 'Kutsal kitabımız hepimizin baş tacıdır diyor. Annelerimiz oyalı kılıflarla süsler elimize Besmele ile alırız diyor.' İşte onların Kuran anlayışı bu. Şairimiz Akif'in anlayışına bakın Sayın Kılıçdaroğlu'nun anlayışına bakın. Neyse yine de süslü kılıflarla evinde duruyormuş en azından.

Bunlar süslü kılıflarda duvarda asılı kitaptan korkmadılar o kitabın okunup anlaşılmasından korktular. Kuran-ı Kerim'i öğrenmekten daha güzel ne olabilir ki.

ZİHİNLERDEKİ PRANGALARI SÖKÜP ATALIM

Büyüyen ekonominin en büyük ihtiyacı olan kalifiye elemanları artık çok daha donanımlı yetiştirerek yeni bir dönem başlayacağız. Artık eğitmin önünde engel yok.

Biz devlet olarak tüm vatandaşımızın önüne seçenekleri koyuyoruz. Seçici olan kim? Anne, baba, öğrenciler. Nereye isterse oraya. Artık zihinlerdeki prangaları söküp atalım. Çocuklarımız nereye isterse oraya gitsin

4 yıl orta okulu bitiren öğrenci tercihini yapacak. 4 yıllık liseyi bitiren öğrenci çağdışı engellere takılmadan geleceği hakkında kararını verecek.

Kuran öğrenmek isteyen dayatmaya mağruz kalmadan öğrenecek. Biz 9 yıl boyunca olduğu gibi eğitimin alt yapısını güçlendirmeye devam edeceğiz. Zorunlu 8 yıllık eğitimi savunuyorlar. Avrupa Birliği ülkelerinde 8 yıllık eğitimi savunuyorlar.

Bu süreçte birileri gibi ideolojik davranmadığı aklı, bilimi tercih ettiği için Tuskon ve diğer kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Böyle eğitim sistemiyle 2023 hedefleri artık daha ulaşılabilir. Daha gayretle çalışacağız. Türkiye'yi dünyanın en iyi 10 ülkesinden biri haline getireceğiz.